Allergi eller allergisk reaktion kan betraktas som en störning i immunsystemet, som blir överkänsliga och uppfattar även ofarliga ämnen som damm och pollen som främmande och skadlig. Så, för att förstöra immunattack dem och i processen systemet släpper kemikalier såsom histamin, som orsakar allergiska reaktioner och orsakar symptom såsom nysningar, nästäppa, huvudvärk, astma, nässelfeber och hudutslag. Samma uppsättning av symptom kan upplevas av vissa människor i närvaro av starka parfymer eller dofter, så kallade allergier doft eller parfym. Så här allergi hänvisar specifikt till allergiska reaktioner mot dofter återfinns i ett brett spektrum av produkter, bland annat parfymer, tvål, tvättmedel, ljus, hår, kosmetika, hudkrämer och mat.

Orsakerna till allergi till dofter

Medan de flesta av oss tenderar att skylla doften av allergiska reaktioner som produceras, många experter tror att det faktiskt orsakas av de kemikalier som används för produktion av dessa dofter. Och så även oparfymerade produkter som använder mycket kemikalier för att ta bort lukt, de kan också orsaka allergier sådana kemikalier. Det är emellertid mycket svårt att avgöra om en speciell kombination eller en olika kemikalier orsakar dessa allergier. Många experter tror också att många av de kemikalier som används vid tillverkningen av dessa aromämnen är irriterande. Så utslag och andningsproblem beror på irritation som orsakas av dessa kemikalier och allergiska reaktioner.Utanför ett stort antal kemiska ämnen, bara en del av dem har misstänkt att förknippas med de flesta av allergier. Är alkohol kanel, kanel aldehyd, eugenol, isoeugenol, geraniol, alfa amyl kanelalkohol, hydroxicitronellal och ek mossa absolut. Dessa kemikalier används huvudsakligen i parfymer, deodoranter, kosmetika, tvål, tvättmedel, tandkräm, munvatten, cologne, produkter för personlig vård, läkemedels krämer och lotion. Även luftrenare kan orsaka allergier eller allergiska reaktioner hos människor som är sårbara för sjukdomar i andningsorganen. Utöver dessa kemikalier såsom aceton, bensylacetat, bensylalkohol, bensaldehyd, kamfer, etanol och etylacetat, kan också orsaka irritation i huden och andningsvägarna.

Parfym allergiska symptom

De vanligaste symptomen är liknande dem av typiska allergiska reaktioner såsom nysningar, rinnande näsa, huvudvärk, koncentrationssvårigheter, hudirritation, såsom utslag, nässelfeber och eksem. Det kan också orsaka illamående och yrsel, andfåddhet, astmaliknande symtom och irritation i ögon och näsa. För vissa, dessa symtom försvinner när lukten eller lukten synnerhet är utom räckhåll, medan andra kan uppleva fler frekventa, långvarig och svåra symtom av upprepad exponering.

Trots att symptomen på denna allergi är desamma som de vanliga allergiska reaktioner orsakade av allergener såsom damm och pollen, experter tror att det finns betydande skillnader mellan dessa två typer av allergier. För de vanligaste allergier, uppfattar immunsystemet som allergener och förstöra inkräktarna, frigör kemikalier som utlöser allergiska reaktioner. Dessutom dofter är inte proteinbaserade, och är för små för att detekteras från kroppen. Men vid kontakt med huden, vilket modifierar hudens proteiner som binder till dem och de misstag i immunsystemet, modifierade proteiner av främmande ämnen. Som ett resultat, angriper sådana proteiner och orsaka allergi.

Det bästa sättet att undvika det är att undvika viss substans. Med doftande produkter som inte parfymerade produkter kan också orsaka allergiska reaktioner, eftersom de ofta innehåller ett antal kemiska substanser, i syfte att dölja lukten. Därför är det viktigt att prova någon ny produkt på ett litet område av huden för ett par dagar för att se om du är allergisk. Men om du är mycket känslig för parfymerade produkter, är det bäst att besöka en läkare eller hudläkare för att lära mer om allergier och försiktighetsåtgärder som ska följas för att förhindra att de uppkommer.