Infrarött ljus terapi är en unik form av behandling, där läkande effekt på det ljus som används för behandling av olika medicinska tillstånd. I denna behandling, är platsen för skada eller sjuka delen av kroppen utsätts för infraröd strålning under en viss tidsperiod för att ge befrielse från obehag. Den stora fördelen med denna terapi är att det är en mycket enkel process och är helt smärtfri. Den välbehövliga lättnad för patienten ges nästan omedelbart. Dessutom är effekten av en en-timmes behandling bibehålls under flera timmar.

Egenskaper
infrarött ljus är elektromagnetisk strålning vars våglängd är längre än den för synligt ljus men kortare än radiovågor. Det är osynliga för blotta ögat, men vi kan känna dess värmeeffekten. Någon typ av strålning som vi uppfattar som värme, är solen, brand eller en glödlampa, faktiskt överförs av infraröda strålar. Har förmågan att penetrera 3,2 cm djup i hudytan. Ett utmärkande drag är att den har alla fördelar av naturligt ljus, utan de skadliga effekterna av solstrålning.

Principen om Operation
Den infraröda ljus terapi är en form av ljusterapi i vilken den appliceras direkt på kroppen för att behandla sjukdomar. Inga droger är inblandade i denna behandling. Den skadelidande eller muskelvärk först lindade med några piller som innehåller små lysdioder som avger infraröda strålar. När den infraröda ljuset tränger in i ytan av huden, underlättar frisättningen av kväveoxid. Denna speciella komponent slappnar blodkärlen och förhindrar bildningen av blodproppar. Därför förbättrar blodcirkulationen i det drabbade området. Som mer blod för att nå den skadade vävnaden, ökar också tillförseln av syre och näringsämnen till värdet. Således är snabbare läkning av skadade vävnader garanteras.Användning
Det infraröda ljuset kan användas för att behandla mindre problem som akne mer allvarliga som kronisk smärta av artrit sjukdom eller hypertoni. Några viktiga användningsområden är:

Botemedel mot akne - När infrarött ljus används för att behandla akne ATP (adenosintrifosfat, en molekyl som överför energi från kemiska metaboliska processer i cellerna) i hudcellerna aktiveras och dödar bakterierna i porerna i huden. När inga bakterier, inflammation i huden minskar och behandla akne.

Kronisk smärta lättnad - Smärta kronisk artrit, nacksmärta eller stelhet i muskler resulte kan behandlas med hjälp av denna terapi. Vid administrering i en känslig plats, lossa spända muskler och lindrar smärta.

Behandlingen av idrottsskador - De flesta av de värk, smärtor och svullnader som idrottare antingen lider av stukningar, eller på grund av skador på nervcellerna. Dessa strålar lindra nervös tarmkanalen och stimulerar hypofysen, vilket frigör endorfiner i kroppen. Endorfiner är allmänt känd som "naturliga smärtstillande medel." Med lanseringen av endorfiner, är smärtan lindras naturligt.

Sårläknings diabetes - Diabetes patienter har låga nivåer av kväveoxid i blodet, eftersom deras blodkärl blir mindre insulin-känsliga för kväveoxid. Därför, i fallet med en extern skada, kräver såret mer tid att läka. Det infraröda ljuset underlättar frisättning av kväveoxid, vilket i sin tur ökar flödet av blod. På grund av ökad blodcirkulation, sår läker snabbt.

Sänka högt blodtryck - Högt blodtryck kan leda till olika dödliga sjukdomar såsom hjärtinfarkt och stroke. När en person lider av högt blodtryck innebär att hjärtat måste arbeta hårt för att behålla ett tillräckligt utbud av blod i hela kroppen. Tillämpa infraröda strålar ökar blodcirkulationen i kroppen. Sålunda har hjärtat att pumpa blod att tränga igenom. Detta bidrar till att sänka blodtrycket.

Biverkningar
Denna behandling anses vara en av de säkraste former av behandling, förutsatt att det sker under överinseende av en erfaren läkare. Forskare har hittills inte funnit någon viktig sidoeffekt av denna behandling. Vissa mindre biverkningar såsom ångest, depression och mani observerats hos vissa patienter som genomgår behandling. Denna typ av humörstörningar är lätt kontrollerbar.

Försiktighetsåtgärder
Som vi vet finns det inga större biverkningar. Men innan du tar infrarött ljus, fysiska tillstånd hos patienten bör testas. Det finns vissa förhållanden under vilka sådan behandling bör strikt undvikas. Jag är:

  • Om patientens ögon är känsliga för fototoxicitet.
  • Om en patient har en medicinsk historia av humörstörningar såsom mani.
  • Om patienten har huden ljuskänslig.
  • Om patienten tar någon medicin fotosensibilisator.
  • Om patienten har en nedärvd eller förvärvad som porfyri (en sällsynt enzym sjukdom som påverkar huden och nervsystemet)

Nyligen har medicinska forskare funnit preliminära bevis för att denna terapi kan användas till patienter med synförlust på grund av överdriven exponering för ljus. En hel del forskning pågår för att se om sjukdomar som cancer eller en tumör kan diagnostiseras med hjälp av denna terapi. Många experter tror att det har potential att revolutionera den medicinska världen i framtiden.