Anti-aging är ett ämnesområde som fokuserar på hur man kan förebygga, långsam eller motverka effekterna av åldrande och hjälpa människor att leva längre och friskare liv.

Således studiet av anti-aging koncept omfattar studier av de olika grenarna av genteknik, vävnadsteknik och psykologi i huvudsak del av livet förlängnings terapier.

Den behandling som finns på marknaden idag innefattar terapier för hudvård, fitness, kost, hormonersättningar, vitaminer, kosttillskott, örter och olika alternativ medicin behandlingar och holistiska tillvägagångssätt för att bekämpa åldrandet ingår också.Anti-aging: Genom historien

Anti-aging har haft en lång historia i utvecklingen av mänskligheten. Många civilisationer har fokuserat på begreppet anti-aging och har kommit med olika idéer och koncept, som inkluderar de filosofiska aspekterna, alternativ medicin, och anti-aging.

Anti-aging kan spåras så långt tillbaka som den egyptiska civilisationen, där olivblad främjas som ett botemedel för att vända åldrandet. Den antika vediska kulturen hade också olika typer av övningar för att gå ner i vikt och meditation tillsammans med motion har sagts att främja anti-aging.

Det finns också flera legender och berättelser som fokuserar på den civilisation som hade hittat ett botemedel mot åldrandet. Dessa legender är Atlantis och Shangri-La. Och låt oss inte glömma de alkemis på jakt efter den "Elixir of Life" eller "Fountain of Youth".

Historiskt har vi sett att människan har försökt mycket svårt att hitta olika medel och metoder för att öka längden på ditt liv, samtidigt som du tittar och känner ung och passar rest.

Studierna har fokuserat på människor som har levt ett långt liv - det vill säga människor som har mer än 100 år eller mer. Dessa studier har funnit lite gemensamt mellan dessa människor i fysiska termer. Dock har gemensamma drag varit att dessa människor har haft ett fysiskt aktivt liv, de flesta av dem inte röker, och samma kroppsvikt bibehålls under hela livet. Genetisk forskning har också visat att det i vissa fall har även ärvt livslängd. Det finns dock inga säkra bevis.

De anti-aging behandlingar

Det finns flera anti-aging terapier som finns tillgängliga på marknaden. De flesta av dem är inriktade på olika tekniker för fysisk kondition, kost och diet, och psykologiska metoder för lycka. För närvarande mest tillgängliga terapier är i allmänhet en kombination därav.

Annan forskning, dock fortfarande letar efter orsaker och botemedel av åldrande. En typ av forskning är "Tissue Engineering". Detta fokuserar på utveckling av sätt att växa ny vävnad i den gamla tyget var skadad. Detta omfattar även forskning om stamceller, transplantation av organ, vävnader och artificiella organ. De olika grenarna av nanoteknik, genteknik, och även läkemedelsforskning bidrar till denna forskning.

Idag är marknaden översvämmad med anti-aging hudkrämer och lotioner som hävdar att göra huden ser ut och känns yngre. Visst detta syftar till fåfänga kvinnor. Det finns dock en viss vetenskaplig forskning som stöder dessa påståenden i dessa kosmetiska företag. Värt att undersöka sina anspråk på vetenskaplig noggrannhet och äkthet innan du köper dessa produkter. Ofta är dessa har varit framgångsrika.

Naturligtvis medan alla dessa teorier överflöd, marknaden är också översvämmad med en mängd olika piller och tabletter som påstår sig vara anti-aging tillägg.

En annan metod för anti-aging är en kombination av österländsk medicin och mysticism. Teknikerna i denna terapi är en kombination av ayurvedisk medicin (läkemedel gamla vediska naturliga), yoga och olika filosofiska förhållningssätt till fred och personligt inflytande.

Ett annat förhållningssätt till anti aging innehåller en kombination av kondition och dieter som hävdar att öka livslängden.

Det finns också ett fokus på anti aging som fokuserar på de psykologiska aspekterna av åldrandet som betonar utvecklingen av en positiv attityd, bildar en stark trossystem och ge dig själv med coping färdigheter hjälper åldras graciöst trots att unga.

Helst en kombination av alla dessa ideologier bör ge ett bra resultat och utföra en revolution anti-aging.