Du kanske har hört talas om gurkmeja och dess medicinska användningsområden. Egentligen är Curcumin den aktiva substansen i gurkmeja och sägs vara ansvarig för de terapeutiska egenskaper kryddan. Gurkmeja har naturliga fenoler, som kallas curcuminoider och gurkmeja är en av dem. Gurkmeja används ofta i Indien och andra länder i Sydostasien. Det också en viktig ingrediens som används i traditionell medicin i Indien och Kina. Dock noterades att denna art är sällan används i västvärlden, där många inte är medvetna om deras existens. Dock tyder ny forskning på möjliga hälsofördelar, gurkmeja och curcumin blir populär. En av de viktigaste fördelarna med denna förening är dess möjliga carcinogena effekt mot. Låt oss titta på de olika aspekterna av användningen av curcumin för cancer.

Fördelar med curcumin

De positiva hälsoeffekterna av gurkmeja identifierades av människor, som har använts för behandling av olika åkommor. Nya studier bekräftar att den aktiva ingrediensen i gurkmeja, som kallas curcumin, har stark antioxidant och anti-inflammatoriska egenskaper. Det sägs också att ha anti-bakteriell och anti-svamp. Sålunda kan curcumin vara användbara vid behandling och förebyggande av ett brett spektrum av sjukdomar. Det sägs att sänka kolesterol och högt blodsocker, förebygga sjukdomar såsom hjärtsjukdomar. Det har också visat sig vara användbara vid behandling av vissa gastrointestinala rubbningar. Att vara en utmärkt anti-inflammatoriskt medel, är curcumin vara ett säkert alternativ till kommersiella analgetika. Curcumin fördelar är dess användning vid behandling av inflammatoriska tillstånd såsom astma, kolit, artrit, etc. Det har föreslagits att curcumin kan vara effektiva vid behandling av cancer, särskilt de som rör bröst, prostata, lunga och mag-tarmkanalen. Läs den här artikeln för att läsa mer om användningen av curcumin för cancerbehandling.Hur curcumin hjälper bekämpa cancer?

Enligt forskare kan kombinationen av antioxidanter och anti-inflammatoriska effekter av curcumin vara mycket effektiva vid förebyggande och behandling av cancer. Hittills har flera studier visat på verkan av curcumin i att reducera tillväxten av cancer. De antioxiderande egenskaper är användbar i kampen mot fria radikaler, förebygga oxidativ skada på DNA, vilket kan leda till cancer. Det sägs att curcumin agerar från början av cancer. Curcumin kan identifiera tumörceller och signalering att förstöra sig själva. Denna celldöd kallas apoptos, innan att curcumin sägs att stoppa tillväxten av cancerceller. Därför inducerar curcumin celldöd i cancerceller utan att påverka normala. Enligt en studie, kan curcumin hämma utvecklingen av bröstcancer genom att hämma verkan av kemikalier härma östrogen. Du kan även stoppa inflammation som orsakas av enzymet COX-2, och att inflammation kan vara en föregångare till cancer. Curcumin hämmar också vaskulär epiteliala tillväxtfaktorer som ansvarar för leverans av blod till tumören. Enligt vissa forskare, kan effekten av curcumin för behandling av cancer förbättras om den används i kombination med andra anticancermedel, såsom grönt te, resveratrol, etc.

Nu har du en klar förståelse av den möjliga handlingslinjen av curcumin i förebyggande och behandling av cancer. Detta är dock antitumöraktivitet av curcumin inte är tillämpliga på alla typer av cancer. En annan sak att notera är att det ännu inte finns någon avgörande bevis för hälsoeffekterna av curcumin. Studier pågår fortfarande, dock curcumin kosttillskott som används som kosttillskott och naturläkemedel. Om du är intresserad av att använda curcumin kosttillskott, kontakta din läkare och följ hans instruktioner. Tilläggen är ofta rekommenderas, eftersom det sägs att curcumin kost inte väl upp av kroppen.