Enligt American Cancer Society, cirka 650 barn med diagnosen neuroblastom i USA varje år. Statistiken visar att det är en av de vanligaste cancerformerna i barn under fem års ålder, utgör 15 procent av dödsfall i cancer hos barn.

Neuroblastom: en översikt

Neuroblastom är en cancer som tenderar att påverka nervceller i olika delar av kroppen. De viktigaste områden där denna typ av cancer kan påverka inkluderar binjuren, hals, bröst och ryggmärg. Även om sjukdomen är mycket vanligt bland barn under fem, sällan i äldre barn eller vuxna. Symptom beror på vilken del av kroppen påverkas. Till exempel kan ett barn med neuroblastom i buken klagar över buksmärtor och förändringar i tarm vanor och urinblåsa, medan de som lider av neuroblastom i bröstet kan klaga på andnöd, ryggont, skolios (krökning av kolonnen), etc.För detta tillstånd börjar tumören att bilda foster omogna neuroblaster nervceller uppstår medan i utbildning. Om det inte behandlas tidigt kan sjukdomen spridas till olika delar av kroppen, inklusive lever, ögon, eller benmärg, och i slutändan leda till olika komplikationer, allt från paraneoplastiska syndrom förlamning. Neuroblastom Behandlingsalternativ inkluderar kirurgi, kemoterapi, strålbehandling och stamcellstransplantation.

Överlevnadsgrad

I allmänhet är överlevnaden vid fem år i förhållande till neuroblastom 56,4 procent, men det måste gå igenom fasen rationell rast dem för att få den klar bild av grievousness av denna sjukdom. Ännu viktigare, måste vi ta hänsyn till det faktum att mer än hälften av patienterna är barn.

Överlevnadsgraden för neuroblastom enligt de olika faserna

Fas Egenskaper 5 år relativa överlevnaden Fas I Tumören är begränsad till det område där den har startats, och synliga tumörer kan avlägsnas kirurgiskt. Över 90% Fas II (A) Cancer är fortfarande i det område där den startas, men alla synliga tumörer kan inte avlägsnas kirurgiskt. 75 till 90% Fas II (B) Även cancer är fortfarande i det område där den är igång är det svårt att avgöra om tumörer kan avlägsnas kirurgiskt eller inte. 50-70% av barnen och 80% för barn över 1 år. Fas III Cancern har börjat sprida sig, och passerat linjen till en annan del av kroppen. Det är praktiskt taget omöjligt att avlägsna tumörer i en kirurgisk process. 50-70% av barnen och 80% för barn över 1 år. Fas IV och IV (S) I steg IV, har cancern börjat sprida sig till andra delar av kroppen, inklusive avlägsna lymfkörtlar, ben, lever, benmärg, etc.
För IV (S), är det drabbade barnet mindre än ett år, och cancern sprider sig till en sida av kroppen (kanske till och med till lymfkörtlarna). Han nådde också benmärgen, men mindre än 10 procent av cellerna påverkas här. 50-80% för barn under 1 år och 10-40% för barn äldre än 1 år.

Botade av neuroblastom i denna tabell är generiska, och bör därför inte jämföras med ett enskilt fall. Patientens GP skulle vara bättre i stånd att göra ett uttalande om patientens hälsa. Studier har visat att överlevnaden beror på svårigheten i att diagnostisera denna sjukdom och hur patienten svarar på behandlingen administreras.

Även om överlevnaden av cancer neuroblastom är imponerande i fas I och II, är det svårt att diagnostisera sjukdomen i dessa faser beror på barnets ålder. Enligt vissa rapporter var tidig diagnos stöds av avlägsnande av eventuella inledande tumör visat sig förbättra överlevnaden av neuroblastom kraftigt. Vi kan förvänta oss fler sådana studier initieras och med dem en del positiva resultat, vilket kan vara användbart för att förbättra överlevnaden för sjukdomen erhålls.