Den andra namn för lukt neuroblastom är Esthesioneuroblastoma. Enligt vissa medicinska experter, är denna sjukdom så sällsynt att några 1.000 fall rapporterades i hela världen under de senaste 85 åren. E 'fick diagnosen 1924, men den mest kända fallet av detta tillstånd var det av Chantal Sebire, som har vunnit popularitet över hela världen, för att höja debatten om dödshjälp. Hon fick diagnosen sjukdomen under 2000, men vägrade att ta behandlingen på grund av de riskfaktorer inblandade. Cancer växte långsamt och allvarligt vanställd hans ansikte. Han förlorade också sin känsla av lukt, smak och vision. Fick inte gå över med dödshjälp och hittades död i sitt hem i mars 2008. På grund av sällsynthet av denna sjukdom, är experter försöker fortfarande förstå prognos och orsakerna av denna cancer.

Vad är lukt neuroblastom?

Som tidigare nämnts, är Esthesioneuroblastoma en elakartad en tumör som uppstår i luktceller. Dessa celler är närvarande i taket eller på baksidan av näsan som orsakar nasal obstruktion och relaterade problem initialt bröst. Ofta är dessa tumörer förväxlas med näspolyper och sedan diagnosen fördröjs. Tillväxten av dessa tumörer är också personligt. Ibland växer de mycket långsamt, medan däremot kan metastasera snabbt och leda till att patienten förlorar känslan av lukt, smak och syn på helheten. Om tumörer växa snabbt och nå långt framskridna, men de kan också orsaka allvarliga missbildningar i ansiktet, som i fallet med Chantal Sebire. Han led av extrem smärta och sade: ". Du behöver inte låta ett djur för att gå igenom vad jag upplevt"Vissa experter har präglat symptom på detta tillstånd i etapper. Eftersom denna cancer utvecklas i cellerna i den nasala, men ger också upphov till olika symtom i regioner oralt, ansiktsbehandling, neurologiska och livmoderhalsen. Dessa tecken och symtom är tandlossning munsår, snuva, förekomst av knölar eller klumpar i halsen, och svullnad i ansiktet. Symtom, därför att bero på den grad i vilken cancern sprider, vars resultat är osäkert. Forskning visar att det finns vissa fall där människor har levt med denna cancer i nästan 20 år, och å andra sidan finns det vissa fall där cancern har spridit sig så snabbt att dödsfallet inträffade några månader.

För att diagnostisera detta tillstånd, utförs olika tester och undersökningar nasala området. Dessa tester innefattar datortomografi (CT), magnetisk resonanstomografi (MRT) och positronemissionstomografi (PET). Dessa analyser kan avslöja verkligheten i tillväxten av dessa tumörer i de nasala cellerna och även se hur långt det har spridit sig. Ytterligare tester, såsom biopsi och endoskopi kan också hjälpa till att diagnostisera kors staten. När det gäller behandling för denna typ av cancer är berörda, är inte effektivt som andra former av cancer strålning och kemoterapi och kirurgi är det bästa sättet att bli av cancertumörer. Dock är läkarundersökningar och tester konstant mycket viktigt eftersom dessa tumörer är återkommande i naturen.