I USA, värdar för prostatacancer är den näst vanligaste cancerformen. Men den goda nyheten att de flesta inte ge efter för den. Prostatan är en viktig del av det manliga fortplantningssystemet. En viktig funktion hos denna körtel är att blanda fröet, strax innan du går att ejakulera, med en mjölkvit vätska. Denna sädesvätskan gör det alkaliska. Och som hjälper spermierna alkalinitet att neutralisera den sura miljön i vaginan, när de är i den för att nå ägget för befruktning. Med andra ord, är en av de viktigaste förutsättningarna för en graviditet en prostatakörteln perfekt skick. Dessutom gör denna körtel också stänga urinröret under utlösning i en sexuell handling. Detta är det som hindrar urin under utlösning. På grund av vissa orsaker, läkarna inte är säker på cancerceller börjar invadera vävnader i prostata. Detta tillstånd är känt som prostatacancer.

Tecken och symtom

Det finns nästan inga symptom på prostatacancer i ett tidigt skede. Och när symtomen är närvarande, vilket tyder på att tillståndet är långt framskriden. De vanligaste tecknen observeras:

  • Urinen kan ha en anstrykning av blod, och så kan spermierna
  • Benen kan svullna
  • Den bäckenområdet kan tyckas att oroa för det mesta
  • Brännande känsla vid urinering eller utlösning
  • Den urinflödet kan avbrytas ofta, eller du kan få en svagare
  • Nokturi
  • Viktminskning
  • Illamående, trötthet och kräkningar
  • Svårighet börjar kissa, och detsamma med gripandet


Överlevnaden

Prostatacancer överlevnad avser antalet patienter (beräknat som en procentsats), kunde de överleva sjukdomen under en viss tid, efter diagnos. Detta är baserat på en viss typ och stadium av cancer, och tidsperioden tas vanligen för fem år. Med andra ord, är överlevnaden för denna typ av tumör det antal människor som är vid liv fem år efter diagnos av sjukdomen, oavsett om de har några symptom eller inte, är fria från sjukdomen, eller är på behandling .

Det är känt i överlevnaden av patienter är härledda från en studie som genomfördes för ett stort antal människor. Och resultatet kan inte vara specifik för en viss patient. Dessutom skattesatserna beror på vissa faktorer som ålder, prostata hälsa, inställningen, och om cancern har just fått diagnosen eller hade ett återfall.

Enligt vad experterna har kommit att observera och överlevnad vid 5 år i relation till prostatacancer under lokal och regional nivå är cirka 100%. Lokal skede innebär att cancern fortfarande begås till det drabbade området. Och detta innebär att sjukdomen redan har gått förbi det drabbade området, eller kanske har nått lymfkörtlarna.

Sedan kommer det avstånd fasen, vilket innebär att cancern har spridit sig i hela kroppen. Det är där sjukdomen kallas metastaser. För detta, är överlevnadsgraden reduceras till ca 33,3%. Det finns också fall där cancern iscensättningen förblir okänd. I detta fall, är överlevnadsgraden tas som 79,5%.

Människor kan minska risken för prostatacancer genom att ingjuta en kost rik på frukt och grönsaker, undvika kosttillskott, efter ett program med regelbunden motion och bibehålla en hälsosam vikt. Ännu viktigare, om det finns en liten tvekan sjukdomen, bör diskuteras med en läkare.