Chitosan är ett tillägg som tas tillsammans med mat, och det sägs att chitosan hjälper dig att gå ner i vikt. Idén om en helt naturlig viktminskning talar många människor botemedel, och kitosan accepteras som ett botemedel, trots vissa biverkningar. Många människor kallar "fett inhibitor" kitosan eller "fett magnet", som det sägs besitta extraordinära förmåga att tillåta en person att gå ner i vikt. Trots dessa påståenden är dock svårt att säga om kitosan har alla dessa stor förmåga, eller om detta är bara en marknadsföring gimmick. Förstå effekterna av ursprung, art och sidan av kitosan hjälper dig att fatta ett välgrundat beslut för dig själv.

Vad är Chitosan?
Kitosan är ett socker eller en fiber som är härledd från de yttre skikten av skelettet av kräftdjur såsom räkor, krabbor och humrar. För att få denna fiber är av rent medicinska skäl. Chitosan har funnits i över 30 år, och även om det finns några som gynnar och vissa människor som är emot, det finns ingen medicinsk eller vetenskapliga bevis som stöder påståenden om fördelarna med detta tillägg. Det finns ett antal biverkningar, dock kan drabba vem som helst kitosan vanligtvis konsumeras.

Eftersom det är ett ämne som inte kokare, inte kan konsumeras direkt av någon. Detta kräver chitosan att konsumeras i form av vissa kosttillskott som komplement till maten en person tar. Det finns några biverkningar av basen som är gemensamma för de flesta människor, men biverkningarna av kitosan på lång sikt kan inte mätas exakt, eftersom det inte finns tillräckliga studier om användningen av kitosan. Denna faktor har också lett till ökad kontroverser och debatt om fördelar och fördelarna med kitosan och dess biverkningar.Fördelar kitosan
Som nämnts ovan, är kitosanet betraktas som mycket användbara för viktminskning. Säljare bred kitosan och aktivt hävda att du kan äta vad som helst och integrera med kitosan, och kommer inte att få någon extra vikt. Tvärtom kommer det slutliga resultatet vara viktminskning, säger de. Förklaringen till detta är att kitosanet sägs innesluta kroppsfett närvarande i molekylerna, och förhindrar sålunda upptaget av fett från kroppen. Detta gör det till en bra viktminskning tillägg.

Förutom att användas för viktminskning, flera andra fördelar också chitosan. Generellt anges att konsumtionen av kitosan förbättrar också immunsystemet, och sänker blodtrycket. Behandling av anemi och minska kolesterolnivåer i kroppen är också fördelar med kitosan bör inte förbises. Utöver detta, ökar kitosan också styrka, uthållighet, styrka och aptiten hos en person. Chitosan påskyndar också vävnadsläkning efter plastikkirurgi, och hjälper till att behandla tandproblem och tuggummi också.

De biverkningar av kitosan
Även chitosan har funnits i många år, det finns få vetenskapliga bevis som har genomförts i syfte att kontrollera om biverkningar och användbarhet. Detta har lett till debatt på kitosan är oändlig, och tills dessa tester utförs, du vet aldrig vad de exakta egenskaperna hos chitosan är är. Förutom de biverkningar som nämns här, det finns många andra som inte har spelats in, eller kan ha gått obemärkt förbi. Här är några av de kända biverkningarna av kitosan.

  • Förstoppning
  • Gas
  • Magont
  • Varje allergisk mot någon typ av fisk och skaldjur person kommer att ha en negativ reaktion på kitosan
  • Ibland kitosan kan förhindra upptaget av mineraler och kemikalier i kroppen, och
  • Gravida kvinnor bör absolut hålla sig borta från kitosan eftersom det kan påverka tillväxten av ett barn
  • Andningsproblem
  • Svalln av handlederna och klackar
  • Utslag

Du måste komma ihåg att inte alla dessa biverkningar visas endast. Varje person reagerar olika på kosttillskott sätt och kan visa några olika symptom på dem. Om du letar efter ett snabbt sätt att gå ner i vikt kan du ge detta tillägg ett försök, men var försiktig av biverkningarna kända och okända.