Introduktion till spänningshuvudvärk

Detta är den vanligaste typen av huvudvärk drabba människor och ganska ironiskt flesta av oss är medvetna. När du börjar få ont från mild till medel hela huvudet, detta är det första tecknet på denna huvudvärk. Fråga de flesta människor vad du känner och berätta att det känns som ett tight band som gick igenom mitt huvud. Det finns ingen uppenbar anledning till detta huvudvärk, de flesta av dem är bara rötterna av stress. Det bästa sättet att ta itu med det, försöker leva ett hälsosamt och stressfri.

Symtom och teckenEn spänning huvudvärk kan pågå i en halvtimme till en vecka. Om din huvudvärk är mycket långlivade, då du lider av kronisk huvudvärk och detta tillstånd kan pågå i åratal. Symtomen omfattar:

 • Sömnlöshet eller sömnstörningar
 • Trötthet och trötthet.
 • Lätt irriterad.
 • Aptitlöshet.
 • Brist på koncentration.
 • Känslighet i hårbotten, nacke och axlar.
 • Ibland smärta i käken eller halsen.

Skötsel av spänningshuvudvärk

Det finns några saker du kan göra för att förhindra dessa huvudvärk kom igen. Det kräver inte mycket ansträngning från din sida, allt du behöver göra är att göra en enkel livsstil förändras. Detta sparar inte bara tid huvudvärk, men kommer att se bättre folkhälsa.

 • Hälsosam livsstil: Det är viktigt för dig att hålla och leva ett hälsosamt liv. Som tidigare nämnts, inte bara så undviker huvudvärk, men att förbättra den övergripande livskvaliteten. För att bibehålla ett hälsosamt liv måste du ha disciplin i livet. Du måste äta hälsosamt och skär skräpmat så mycket som möjligt. Också hålla scheman, för mat, sömn och motion. Motion är en viktig del av en hälsosam livsstil. Och om du kan känna huvudvärk kommer, varför inte svettas och känslan försvinner.
 • Hantera stress: Låt inte trycket från arbete eller familje intresserar dig. Om livet är hektiskt, men i slutet av alla hälsoproblem och inte alla pengar du gör. Hans ångest och organisera avgörande. När du står inför en stressande situation och hitta en huvudvärk, är det bäst att slappna av och andas för alla spänningar av flykt. Ett bra sätt att hantera stress gör yoga.
 • Muskler slappna: De flesta spänningshuvudvärk orsakas av spända muskler i nacke och axlar. Man slappnar musklerna som går en lång väg för att undvika dessa huvudvärk. Ett bra sätt att muskelavslappning Yoga. Även användningen av varma komprimerar muskler är en stor hjälp. Massage är ett annat sätt att slappna av muskler grupperade, det bästa sättet att njuta av massage är att använda sig av en professionell massör.
 • Förbättra hållning: Den hållningen är den största boven i dramat av dessa huvudvärk. Vi alla sitta, stå och gå med den sämsta möjliga läge. Bra hållning stöder kroppen och speciellt nacke och axlar ordentligt. Det finns många sätt att förbättra hållning, till att börja med måste du vara i en form som gör att vikten fördelas på båda fötterna. Bär aldrig en väska på axeln väger över 2 pounds. Samtidigt sitter fortfarande sitter i en stol.