Vatten svarar för ca 70% av den mänskliga kroppen. Uttorkning hänvisar till förlusten av överflödig vätska, vilket kan uppstå på grund av förlust av vatten i mängder större sug. Emellertid betyder inte bara vätskeförlust uttorkning, innebär att förlust av elektrolyter, vilka är nödvändiga för att utföra ett antal vitala funktioner i kroppen också. En betydande mängd vatten förloras varje dag aktiviteter såsom kissar, svettning och även andas. Om mängden förlorad vätska inte ersätts med en tillräcklig mängd, då det kan leda till uttorkning. Om på grund av uttorkning, är vattennivån i kroppen reduceras under den nivå som krävs för att upprätthålla vitala funktioner, då det kan visa sig på flera symptom som inkluderar huvudvärk. Därför är en uttorkning huvudvärk grunden en huvudvärk, som utvecklar när vattennivån i kroppen har minskat avsevärt. Förutom huvudvärk, kan orsaka trötthet, yrsel, muskelkramper, muntorrhet, snabb puls och spolades torr hud.

Vilka är orsakerna till uttorkning huvudvärk?

Som namnet antyder, orsakas av förlusten av överflödig vätska från kroppen eller uttorkning. Men precis som huvudvärk orsakar uttorkning är inte särskilt tydlig. Det antas allmänt att när vattennivån sjunker avsevärt i kroppen, försöker kroppen att bevara det återstående vattnet. För detta, drar samman blodkärlen, vilket i sin tur minskar syretillförseln till hjärnan och blod. Ibland kan det finnas spasm i blodkärl, vilket också kan leda till en minskad tillförsel av syre till hjärnan och blod. Allt detta kan orsaka huvudvärk. Vidare, beroende på dehydratiseringen, förlorar kroppen vissa elektrolyter mycket viktiga, som är väsentliga för de olika funktioner i kroppen.Uttorkning kan bero på en rad faktorer, inklusive, men inte dricka tillräckligt med vätska. Ibland kan det också orsakas av för stort intag av vissa drycker som kaffe och alkohol, som har vätskedrivande egenskaper. Överdriven konsumtion av kaffe eller alkohol i kombination med otillräcklig vattenintag kan ibland orsaka allvarlig uttorkning. Mycket vatten också ut från kroppen under träning, sport och ansträngande aktiviteter. I själva verket kan uttorkning vara en av de viktigaste orsakerna till huvudvärk efter träning. Även läkemedel såsom diuretika, antihistaminer, kan kalciumblockerare orsaka förlust av stora mängder vatten. Ibland kan uttorkning förknippas med vissa medicinska tillstånd som diabetes och njur och binjure sjukdomar.

Hur bli av huvudvärken uttorkning?

Det kan orsakas av uttorkning kan höras på framsidan, baksidan eller sidan av huvudet. Smärtan av en huvudvärk kan märkas i hela huvudet. Smärtan förvärras ofta av aktiviteter såsom att böja huvudet eller flytta i sidled. Det mest effektiva sättet att bli av med detta villkor är att dricka vatten. Emellertid uttorkning orsakar också en betydande förlust av elektrolyter, såsom kalium och natrium. I detta avseende kan sportdrycker vara användbara inte bara hur att rekonstituera vätskan, men de väsentliga elektrolyter väl. Drick inte kaffe eller alkohol eftersom dessa drycker torkar. Om smärtan inte lindras av vätskeintaget är tillräckligt, då kan du ta över disk smärtstillande.

Förhindra uttorkning Huvudvärk?

Dricka mycket vatten är den enklaste behandling för detta tillstånd. I allmänhet tror man att man ska dricka 8-10 glas vatten om dagen för att fylla på vatten förloras som urin och svett. Experter anser att du bör dricka ca 40 gram vatten per 100 kg kroppsvikt. Emellertid kan behovet av vatten i kroppen ökar i vissa fall. Som ökad fysisk aktivitet kan avsevärt öka vattenbehov av kroppen. Likaså den mer vatten du bör dricka det bra väder eller klimat gör vissa läkemedel i den högsta, och i vissa hygienkrav, såsom förkylningar eller feber, diarré, kräkningar, diabetes, njursjukdom och adrenal störningar.

Också, dricka mer vatten efter att ha druckit kaffe och alkohol. Kort sagt, bör du dricka mycket vatten i observations symptom på uttorkning, i syfte att behandla och förebygga svår huvudvärk. Många människor tror att törst är det enda symptom på uttorkning, så om du inte är törstig, inte uttorkad. Denna föreställning om helt fel, eftersom det kan vara uttorkad utan törst och få huvudvärk. Därför, tillsammans med törst, glöm inte att titta på andra symptom på uttorkning. Några av de viktigaste indikatorerna är frekvensen av urinering, och färgen på urinen. Om urinen är mörkt gul, är volymen lägre och utsignalen från urin reduceras, då kan det vara ett tecken på uttorkning. I en sådan situation bör den omedelbart fylla kroppen med vatten och vätskor som innehåller elektrolyter viktiga.