Jag hör ofta människor säga att de behöver mat för energi och ofta undrar hur maten omvandlas till energi. Mat blir en socker (glukos). Denna glukos transporteras in i cellerna med hjälp av ett hormon som kallas insulin. Men i vissa fall leder onormal drift av detta hormon insulin till ett tillstånd som kallas nedsatt glukostolerans, som sedan kan omvandlas till diabetes.

Orsaker IGT

Glukosintolerans är ett tillstånd som uppstår när kroppen inte producerar insulin som hjälper till att omvandla glukos till energi. För det andra, kan tillståndet också orsakas när insulin bildas i kroppen inte fyller sin funktion ordentligt. Orsaken till typ 2-diabetes är likartad. Därför villkoret är känd är pre-diabetes. Den exakta orsaken till sjukdomen är okänd, dock några faktorer som fetma och högt blodtryck anses vara några av de riskfaktorer.Tecken och symtom

De flesta av de symptom på glukostolerans liknade de symptom på diabetes. Om något av dessa symptom uppträder, måste screening utföras för att diagnostisera glukosintolerans. Låt oss ta en titt på symptom på detta tillstånd i detalj.

 • Frekvent törst
 • Frekvent urinering
 • Dåsighet
 • Trötthet
 • Koncentrationssvårigheter
 • Överdriven hunger
 • Expansion
 • Svaghet i benen efter tunga måltider
 • Snabb viktminskning eller viktökning
 • Dimsyn
 • Muskelkramper frekvent
 • Mörka fläckar på huden med klåda och utslag

Observera att, tillsammans med typ 2-diabetes, som lider av långvarig glukosintolerans kan också leda till olika andra sjukdomar såsom njursvikt, diabetesretinopati, blindhet, perifer neuropati, njursvikt, hjärt-kärlsjukdomar, stroke kan handikapp, etc. glukosintolerans leda till döden och därmed är det viktigt att få tillståndet diagnostiseras och behandlas tidigast.

Behandlingen av IGT

Det är viktigt att få detta tillstånd diagnostiseras snabbt för att förhindra progression till diabetes. Testet av oralt glukostoleranstest (OGTT) är en av de mest populära och användbara tester som hjälper vid diagnos av denna sjukdom. Diagnosen, kan din läkare rekommendera en person att genomgå förändringar i kost och livsstil för att förebygga allvarliga sjukdomar förknippade med IGT. Personen rekommenderas att följa en hälsosam kost och bibehålla en hälsosam vikt. För det andra bör du även träna regelbundet utövar är också användbar för att bibehålla en hälsosam vikt och hålla formen.

Läkaren ordinerar också en diet för att få sjukdomen under kontroll. Kosten består av glukosintolerans livsmedel som är rika på komplexa kolhydrater, eftersom de sakta ned och därför inte påverkar blodsockernivån. Samtidigt, andra livsmedel som frukt och grönsaker, fisk och skaldjur, fisk, kyckling och magert kött, etc. Det kan också konsumeras i säkerhet, som en del av denna diet eftersom dessa livsmedel inte påverkar blodsockernivån eller bidra till viktökning.

Tyvärr finns det inga förebyggande metoder för glukostolerans som den exakta orsaken till denna sjukdom är okänd. Men om du följer dieten regimen och ordentlig motion och förhindrar övervikt och högt blodtryck under kontroll, det finns chanser att upprätthålla ett långt och hälsosamt liv. Därför, om du märker något av dessa symtom ska du genast kontakta läkare. Var försiktig!