Prediabetes är ett tillstånd eller tillstånd där en person har högre än normalt nivåer av blodsocker, men inte tillräckligt hög för att få diagnosen diabetes. Detta tillstånd är också känd som fasteglukos (IFG) eller nedsatt glukostolerans (IGT). Personer med prediabetes är mer uppmuntras att utveckla diabetes typ 2. Syftet med denna nivå av blodsocker konstant hög i systemet långsiktiga skador som uppstår i kroppen, till exempel hjärt-kärlsjukdomar, stroke och ögonskador. Det mest oroande faktum är att prediabetes har inga symptom och de flesta människor med pre-diabetes inte vet att de har detta tillstånd. Prediabetes glukosnivåerna är högre än normala nivåer av blodsocker, men är lägre än för en person med diabetes.

Nivåerna av blodsocker Prediabetes

Prediabetes ses hos personer med en familjehistoria av diabetes, samt personer som är överviktiga. Riskfaktorer för prediabetes är också full av människor som är fysiskt inaktiva, har högt blodtryck, kvinnor med polycystiskt ovariesyndrom och en historia av hjärt-kärlsjukdom. Människor som hamnar i denna kategori bör helst testas för prediabetes vart 2-3 år.

Status Fasteblodsocker (mg/dl) Två timmar efter att ha ätit (mg/dl) Normal <100 <140 Prediabetes: IFG 100-125 <140 Prediabetes: IGT <100 140-199 Prediabetes: IFG och IGT 100-125 140-199 Diabetes <126 <200 

I diagrammet ovan betyder IFG IFG och IGT betyder glukostolerans. Dessa är namnen på två prov som utförts för att upptäcka prediabetes.

Berätta mer om pre-diabetes och hur det sker. Vår kropp producerar ett hormon som kallas insulin som hjälper kroppens celler att använda glukos i livsmedel. När en person har diabetes, att kroppen inte producerar tillräckligt med insulin eller inte kan använda insulin bukspottkörteln producerar. När det finns en ansamling av glukos i blodet, vilket skadar de blodkärl som finns närvarande i njure, hjärta och ögon. I pre-diabetes kan bukspottkörteln inte kan producera tillräckligt med insulin efter en måltid, eller kroppens celler blir resistenta mot insulin. Det är dock mycket viktigt för behandling av prediabetes och föra glukosnivåer till det normala för ett hälsosamt liv.

Prediabetes Hantering

Prediabetes glukosnivåerna i blodet är högre än normalt, men den goda nyheten är att glukosnivåer kan föras från förvaltnings prediabetes. Forskning visar att överviktiga personer med prediabetes kan sänka nivån av socker i blodet att förlora 5-7% av sin kroppsvikt. Detta, i kombination med en hälsosam livsstil och rätt kost kan bidra till att minska nivåerna av glukos i blodet prediabetes. En prediabetes kost bör innehålla specifika näringsämnen såsom omega 3 essentiella fettsyror, fibrer, kalcium och vitamin D. Alla dessa näringsämnen hjälp balans blodsocker och slåss fett. Det är också nödvändigt att minska natriumintaget, ta LDL-kolesterol 100 mg/dl eller mindre och undvika alkohol. En annan sak att komma ihåg när du försöker ta med sig sina glukosnivåer är att fokusera på fysisk aktivitet. Även en halv timmes lätt motion om dagen kan hjälpa till att hålla dina glukosnivåer under kontroll.

Prediabetes nivåer av glukos i blodet kan stämplas med en riktig kost och göra ändringar i din livsstil. Typ glukosnivåer 2 nivåer av typ 1-diabetes och diabetes glukos är mer än 126 mg/dl och fasteglukos på 200 mg/dl efter 2 timmars ätande. Personer med prediabetes löper ökad risk för typ 2-diabetes, men med vissa förändringar i kost och livsstil prediabetes kan vändas.