I prediabetes, är den person påverkas blodsockret högre än normalt men inte tillräckligt hög för tillståndet i ett lag vid diabetes typ 2. Vid typ 2-diabetes diagnostiseras, eller kroppen blir resistent mot effekten av insulin eller bukspottkörteln inte producerar tillräckligt med insulin för att hålla blodsockernivåerna stabiliserats. Men vad skiljer sig från prediabetes till diabetes är det faktum att den första är reversibel, till skillnad från på eftermiddagen. Den viktigaste behandlingen för detta är att följa en hälsosam livsstil, som huvudsakligen innehåller en hälsosam kost och regelbunden fysisk aktivitet. Vissa personer kan också kräva hjälp av droger, beroende på vilken typ av tillstånd.

Prediabetes Behandling

Som jag sa, den viktigaste behandlingen för personer med diabetes är en flitig praxis att hänga med en hälsosam kost och regelbunden motion. Dock kan vissa människor vara i ett skede där risken att utveckla typ 2-diabetes är så hög, att istället för att följa en diet eller motion, kanske inte tillräckligt för att minska risken. Så du kan ta hjälp av droger. Drogen blir viktigare om offret är också lider av hjärt-kärlsjukdom, fettlever eller polycystiskt ovariesyndrom. De vanligaste mediciner som kan föreskrivna innefattar metformin (Glucophage) och akarbos (Precose). Nu, innan du fortsätter, bör anmälas att det finns en standard läkemedel för prediabetes. De som har nämnts här används för att behandla typ 2-diabetes och är anledningen till att är också användbara vid behandling av prediabetes alltså inte tillräckligt kända som pre-diabetes läkemedel.Metformin (Glucophage)
På tal om medicinen metformin (Glucophage), verkar genom att minska nivån av blodsocker som produceras av levern, och även att kroppen absorberar. För att lägga till detta, hjälper det att göra insulinreceptorer mer känsliga. På så hjälper det kroppen svarar bra på produktionen av insulin som du har. Fördelen med detta läkemedel till andra droger är, gör ingenting för att öka utsöndringen av insulin i kroppen. Och detta minskar risken för hypoglykemi eller blodsocker.

De vanligaste biverkningarna som kan orsaka är:

 • Diarré
 • Illamående/kräkningar
 • Matsmältningsproblem
 • Obehag i bukhålan
 • Huvudvärk

Acarbose (Precose)
En annan receptbelagda läkemedel är det som kallas akarbos (Precose). Detta läkemedel fungerar i kroppen genom att bromsa omvandlingen av kolhydrater som kommer från mat. Därför förhindrar detta nivåerna av blodsocker auktion, vilket vanligtvis sker efter måltid. I vissa fall kan tillståndet vara så allvarliga att läkemedlet ska användas i kombination med andra diabetesläkemedel.

Vanliga biverkningar kan innefatta:

 • Smärtan i bukhålan
 • Flatulens
 • Matsmältningsproblem såsom diarré

Symtom prediabetes

I de flesta fall inga tecken eller symptom på denna sjukdom. Detta är dock ett av symptomen, kan emellertid indikera utveckling av detta tillstånd. Detta symptom karaktäriseras av nackskinnet, armhålor, armbågar, knän och knogar utveckling av mörka områden. För din information, kan symtom på ökad törst, täta urinträngningar, trötthet och dimsyn ange typ 2-diabetes.

Därför, i avsaknad av symptom, bör människor vara medvetna om de riskfaktorer som kan göra dem sårbara för utvecklings prediabetes. Och några av dessa faktorer kan vara:

 • Familj historia av typ 2-diabetes
 • Att vara över 45 års ålder
 • Gör en aktiv livsstil
 • Efter att ha lidit av graviditetsdiabetes under graviditeten
 • Lider av högt blodtryck
 • Förhöjt kolesterol och triglycerider

För att bestämma nivåerna av blodsocker prediabetes, det finns två vanliga tester. I ett test, ska patienten fasta i minst åtta timmar eller över natten. Efter det, om nivån av socker i blodet visar ett mått på 100-125 mg/dl, då kan diagnostiseras med sjukdomen.

I ett annat test, också, måste patienten fastar under samma tid, blodprovet uppsamlas. Men från och med då, får en sockerlösning, två timmar efter sockernivån i blodet analyseras igen. Ett mått på något mellan 140-199 mg/dl indikerar utvecklingen av prediabetes.

Den hälsosamma livsstil som jag talade om är en diet med låg fetthalt och kalorier och högt i fiber, 30-60 minuters motion per vecka, och bibehålla en hälsosam vikt. Om du anser att dessa tre faktorer, som jag sa, med flit, då risken för typ 2-diabetes kan minskas betydligt utan hjälp av alla droger av något slag.