Hälsotillståndet där nivån av socker i blodet är högre än normalt, men inte tillräckligt för att klassificeras som diabetes är medicinskt definieras som prediabetes. "IGT" är en annan term för samma tillstånd. Symptomen på pre-diabetes är ofta urinering, ovanliga törst, extrem trötthet och dimsyn. Majoriteten av patienterna kommer att uppleva prediabetes utveckla typ 2-diabetes över tid. Du kan dock stoppa eller vända utvecklingen av prediabetes, eller åtminstone fördröja utvecklingen av typ 2-diabetes.

Vem är i riskzonen för att utveckla prediabetes

En person har en högre risk att utveckla diabetes, om han/hon

  • Att ha en familjehistoria av diabetes.
  • Och "mer än 40 år.
  • E 'fysiskt inaktiv.
  • Som lider av fetma och har en baslinje mass index (BMI) större än 25.
  • Har en HDL (high density lipoprotein) nivåer under 35 mg/dl.
  • Lider av PCOS.
  • Har en historia av graviditetsdiabetes eller att föda ett barn som var 9 pounds.


Vilka är de diagnostiska test för Prediabetes

Det finns huvudsakligen två diagnostiska test för prediabetes, FPG och OGTT. Båda tester kräver en person fastar hela natten före testet.

Pröva FPG: FPG test eller fasteglukos test mäter blodsockret på morgonen innan du äter något. Normal nivån av glukos i fasteblod mindre än 100 mg/dl. Om en person med prediabetes ska vara mellan 100-125 mg/dl.

OGTT test: test av oral glukostolerans eller OGTT utförs i två steg. Innan det görs för att testa nivån av blodglukos. Personen är gjord för att ta en drink rik på glukos. Efter två timmar, är OGTT upprepas för att mäta nivån av glukos i blodet.

Vad är behandling för Prediabetes

Målet med behandlingen av prediabetes är så att nivån av blodsocker tillbaka till det normala. Arbetet med att nå målet med behandlingen hjälper till att förhindra ett säkert nivån av glukos i blodet stiger mer och så småningom leder till typ 2-diabetes, läkare rekommenderar generellt en hälsosam livsstil för den person som lider prediabetes. En snabb blick ges här.

Ät en hälsosam kost: En person med prediabetes bör äta hälsosam mat som är låga i fett och kalorier. En fiberrik kost är mycket bra för pre-diabetiker. Denna diet består av livsmedel från frukt, grönsaker och fullkornsprodukter.

Följ en övning regim: aktivitet fysiska är en viktig del av behandlingen för prediabetes. Works undrar vad nivån av glukos i blodet med en normal gräns. En prediabetes patienter bör sträva efter att minst en halvtimme av fysisk aktivitet dagligen. Det finns ingen anledning att följa en strikt träningsprogram. Enkla aktiviteter och moderata, såsom promenader, simning och cykling kommer att uppfylla kraven. Enligt undersökningar minskar en minskning med 6-10 vikt% risken att utveckla typ 2-diabetes avsevärt.

Vissa prediabetes patienter har en relativt hög risk för att utveckla typ 2-diabetes, cardiovacular sjukdom, högt kolesterol, eller polycystiskt ovariesyndrom typ. I sådana fall innebär den medicinska behandlingen användningen av vissa läkemedel för behandling av prediabetes. Det är nödvändigt för en patient att ta medicinen enligt ordination.

Det är ett faktum att den pre-diabetes och typ 2-diabetes är kontinuerliga. Om det lämnas obehandlade prediabetes, är nästan säkert att gå längre och leda till diabetes typ 2 är därför nödvändigt att behandlingen av prediabetes att rädda liv och hälsa hos patienten.