Prediabetes, som namnet antyder, är en fas som inträffar strax före utveckla diabetes. Människor i pre-diabetes har en hög nivå av blodsocker normalt, men inte så hög som den som finns i fallet av diabetes. I de flesta fall prediabetes fortskrider till typ 2-diabetes är en obotlig sjukdom. Du kan dock förhindra detta progression till diabetes om du gör förändringar i livsstil och följa en riktig kost. Observera att båda prediabetes och diabetes, orsakas på grund av samma skäl.

Riskfaktorer för prediabetes

Den exakta orsaken till prediabetes är inte känt, dock flera faktorer som leder till detta tillstånd. Vissa gener tros orsaka insulinresistens i kroppen som leder till prediabetes och diabetes typ 2. Som nämnts ovan, de riskfaktorer för prediabetes och typ 2-diabetes är liknande.Fetma
Att vara överviktiga eller feta är en viktig orsak till hälsoproblem, inklusive diabetes. Övervikt är den vanligaste orsaken till prediabetes som överflödigt fett, särskilt i magen och livet, tros orsaka insulinresistens. Personer med BMI över 25 har en högre risk för prediabetes.

Ålder
Pre-diabetes brukar ses hos personer över 40 år. Anledningen till detta är att du har en stillasittande livsstil, brist på aktivitet, förlust av muskelmassa, etc. Bristen på fysisk aktivitet är också en anledning till att orsaka diabetes hos unga vuxna i dessa dagar.

Släktforskning
Även om orsaken inte är känd, ökar familjehistoria av typ 2-diabetes risken för hans för honom. En person vars föräldrar, bröder, etc., har diabetes, har höga chanser att ha prediabetes och typ 2-diabetes.

Lopp
afrikanska amerikaner, indianer, asiatiska amerikaner, indianer, latinamerikaner och Stillahavsöarna löper också ökad risk för prediabetes och diabetes. Anledningen till detta är inte känd.

Förutom dessa finns det många andra faktorer som kan leda till typ 2-diabetes hos personer. De innefattar:

  • PCOS
  • Graviditetsdiabetes
  • Hypertoni
  • Höga nivåer av triglycerider i kroppen
  • Inaktivitet

Familj historia, genetik, kost, brist på D-vitamin, osv, är riskfaktorer för typ 1-diabetes.

Tecken och symtom synliga prediabetes. Du måste dock ta hänsyn till de typiska symtom på typ 2-diabetes och frekvent törst, täta urinträngningar, trötthet, svaghet, dimsyn, oförklarlig viktminskning, stickningar i händer och fötter, långsam sårläkning, etc. prediabetes leda diabetes Typ 2, en allvarlig sjukdom. Diabetes är en orsak till många allvarliga hälsotillstånd. Därför prediabetes komplikationer är typ 2 diabetes, hjärtsjukdomar, högt blodtryck, stroke, blindhet, njursjukdom och amputationer.

Prediabetes behandling inkluderar förändringar i livsstil och kost för att korrigera blodsockernivån till det normala. Om du är överviktig ska du följa en diet och motionera regelbundet. Detta kommer också att bidra till att minska högt blodtryck. Efter prediabetes kost är den bästa metoden för behandling och prevention av typ 2-diabetes.

Nu när vi vet de riskfaktorer för prediabetes, bör du försöka att följa de förebyggande åtgärder för att undvika förvärv av prediabetes eller typ 2-diabetes, bör du söka läkar åtgärder, har blodsockernivån kontrolleras regelbundet och förebygga progression av prediabetes till diabetes typ 2. Varning!