Den gallsyror galla diarré eller diarré är en sällsynt komplikation men väl erkänt eller resultatet av gallblåsan kirurgi. Det kan drabba människor i alla åldrar och är gemensamt för män och kvinnor. Därför kommer vi att försöka förstå orsakerna till diarré biliär och hur den kan behandlas.

Orsaker
Galla är en tjock gul vätska som utsöndras av levern, som hjälper till i matsmältningen av fett. Under måltider, är levern galla som lagras i gallblåsan, en liten säck i levern som komprimerar och släpper dessa lagrade gallsalter i tunntarmen för att hjälpa matsmältningen. När maten rötas, är gallsalter resorberas vid slutet av tunntarmen och recirkuleras för att användas flera gånger. Nu, när gallblåsan avlägsnas kirurgiskt, har levern att utsöndra mer gallsalter, och salter släppt mer mellan måltiderna, eftersom det finns ingen plats att lagra dem. Denna ökning av mängden av gallsalter kan ibland överväldiga eller dominera förmåga små tarmarna absorbera. Betalningar i överskott i tjocktarmen eller kolon, där gallan beter lite "som ett laxermedel, vilket så småningom orsakar diarré gallsyror och tarm galla onormala rörelser.

Symptom
Även symtomen kan variera, finns det ofta patienter med ihållande diarré efter gallblåsan bort. Villkoret är så dålig, patienten känner ett behov och vattnig diarré omedelbart efter måltid. Tillståndet kan vara mycket pinsamt, särskilt på arbetsplatsen eller under en middag med vänner, kan personen behöva stanna och gå på toaletten garderoben innan du avslutar måltiden. Därför gör människor motstå att ha måltider utanför hemmet.Diagnos
I allmänhet finns det inga särskilda tester för diarré galla, dock kan din läkare be dig att historien och de olika förändringar i patientens tarm vanor. Patienten kan behöva genomgå blodprov och avföringsprov för att fastställa den bakomliggande orsaken. I vissa fall kommer läkaren undersöka slemhinnan i tjocktarmen koloskopi, för att se kolit och cancer inte förekommer.

Behandlingsalternativ
Den behandling av diarré galla kan inte utrota sjukdomen i sin linda, men det kan minska symtomen på diarré och brådskande. Kolestyraminharts är det mest effektiva läkemedel för att hjälpa till att kontrollera symtomen på diarré gallsalter. Läkemedlet finns tillgängligt i form av pulver och löstes i 6 ml vatten innan krävande. Det får aldrig sväljas eller inandas i torr form. Locholest, Locholest Ljus Prevalite, Questran, Questran Ljus olika formuleringar är kommersiellt tillgängliga.

Kolestyraminharts är närvarande i form av samtal Colestid Tablet, som verkar för att minska kolesterol i blodet för avskiljning och inaktivering av gallsalter i tarmen, vilket hindrar deras återupptag också. Läkemedlet bör endast tas under medicinsk övervakning och dess rekommenderade dosen är vanligtvis en gång om dagen. Men om du tar andra läkemedel, så se till att det finns åtminstone 1-4 timmar tidsintervall före eller efter kolestyramin långsam som det kan minska effekten av andra läkemedel. Det också känt för att minska upptaget av andra vitaminer och mineraler i kroppen, därför ta ett multivitaminpreparat varje morgon kommer att bidra till att övervinna bristerna. Tillsammans med dessa läkemedel bör patienter som lider av diarré biliär ges en diet med låg fetthalt att undvika symptom på diarré och brådskande.

Tyvärr finns det inget sätt att förhindra diarré galla hända, eftersom du inte kan förutse utseendet före och efter operationen. Därför är denna biverkan inte återspeglas i förmågan av kirurgen eller kirurgi genomfördes. Men lyckligtvis mycket mindre patienter utvecklar detta tillstånd, i själva verket, studier visar att endast 5% av patienterna med gallan diarré efter operation på grund av tidigare medicinsk historia eller några dåliga matvanor.