Flatulens är ett vanligt problem där magen och tarmarna är fyllda med gas också. I grund och botten, inträffar gasbildning eftersom maten matsmältningsbesvär. När några av de livsmedel vi äter Digest inte kvar i magen och tarmarna, och vissa kemiska reaktioner sker och ger upphov till bildning av gas. Dessa gaser släpps ut i form vindtillstånd definieras som gasbildning. Eftersom det inte är något allvarligt typ av hälsoproblem, är det möjligt flatulens botemedel utan medicinsk åtgärd.

Orsaker och symptom

Äta fet och kryddstark mat eller livsmedel som innehåller mycket fiber som har mycket lång tid att smälta kan vara ansvarig för gasbildning. De med laktosintolerans kan få detta problem efter att ha ätit alla mejeriprodukter. Vissa livsmedel såsom bönor utlösa överproduktion av bakterier i magen, vilket i sin tur producerar gas. Det kan vara ett symptom på underliggande hälsoproblem, såsom colon irritabile, förstoppning, matsmältningsproblem såsom maginfluensa, etc. Ibland matningskraft när de inte hungrig eller äta vid fel tidpunkt, psykiska tillstånd som ångest, depression, ilska, kan röka också orsaka gasbildning. De vanligaste symtomen är alltför passera vind, rapningar, rapningar, buksmärta, känsla av fullkomlighet i magen med skrika i nedre delen av magen.Naturläkemedel

Det finns ett antal naturliga ämnen baserade som lätt finns i våra hem och är effektiva för behandling av gasbildning. Vissa av dessa naturliga botemedel för gasbildning är:

Åtgärd nr 1
Ta en kopp vatten, blanda en tesked bakpulver och en nypa salt i den. Sedan pressa saften av en citron i blandningen och blanda väl. Drick denna blandning och få lindring av gasbildning mycket snabbt.

Avhjälpa # 2
För omedelbar lindring av obehag gasbildning, använder vitlök och ingefära saft. Utdrag saften av en eller två vitlöksklyftor och en liten bit ingefära. Ta en kopp varmt vatten och tillsätt saften av vitlök och ingefära saft i den och dricka lösningen. Vänta några minuter och du kommer att tycka att ångesten är borta.

Avhjälpa # 3
Lägg en halv tesked torkad ingefära pulver, en nypa asafoetida och bergsalt i en kopp varmt vatten för att förbereda ett hopkok. Var och en av de ingredienser som används i denna blandning har en fantastisk effekt på matsmältningssystemet i allmänhet. Drick regelbundet för att bota flatulens.

Avhjälpa # 4
Traditionellt örtteer används till överdriven gasbildning. De har en läkande effekt på mag-tarmkanalen och förbättrar matsmältningen. Vissa teer används allmänt mintte, mintte anis, kummin te etc.

Avhjälpa # 5
Om problemet särskilt efter en måltid, sedan tuggar myntablad kan ge rätt lösning. Denna mentol i peppar har en lugnande effekt på musklerna i mag-tarmkanalen. Detta hjälper vid behandling av gasbildning, men inte bara de andra medföljande symtom såsom uppkördhet och buksmärtor.

Tillsammans med dessa åtgärder för att bota flatulens, måste vi vara försiktiga med livsmedel ska ingå i din kost. Några av producenterna livsmedel gas som kål, blomkål, broccoli, bröd, ost, etc. bör absolut undvikas. Du kanske också vill hålla sig borta från kolsyrade drycker också.