Gas hos spädbarn och barn under ett år är ett vanligt tillstånd som varje mor har mött på ett eller annat under åren växer av sina barn punkten. Enligt amning konsulter, inträffar gas när ett spädbarn utfodring för första gången, bröstmjölk eller formel. Mjölk komponenter är sådana att den gas som produceras i rötningsprocessen. Men vissa barn är mer benägna att ha problem än andra gaser.

För en mamma som har ett barn med symtom på obehag gasen är mycket smärtsamt. Det finns många faktorer som är ansvariga för nästan förekomsten av gas i tarmkanalen hos barnet, varav den främsta anledningen är att den omogna systemet för barnet matsmältnings. För att vara mer exakt, är matsmältningssystemet av ett barn inte är fullt utvecklad, då, är bildandet av gas i viss mån ett vanligt fall. Dock är viktigt att förstå de bakomliggande orsakerna och viktigaste symptomen för att mildra ett barn med gas.

Orsaker och symptom på gas i BabiesMedan utfodring, kan barnet svälja luftbubblor på grund av sug som skapas under amning eller flaskmatning. En annan orsak till att barn med gasen är moderns kost är att näringsämnena och gas framkallande ämnen från mamma ammar sitt barn. Därför, om moderns kost är berikad med gasproducerande livsmedel såsom kål, baljväxter, mejeriprodukter, etc., är risken för utveckling av gas hos barn högre. Dessutom, för många sura livsmedel och artiklar citrus orsaka magbesvär hos barn.

Barn som är mellan 3-6 månaders ålder är benägna att smärta och gas relaterade problem. Några av de viktigaste symptomen är sömnstörningar, irritabilitet, nervositet och gråta under en längre tid, utan någon uppenbar anledning. Normalt är dessa uppenbara tecken på irritation efter att ha ätit. Andra symtom som tyder gasen hos barn är uppblåsthet, svullen mage och frekvent passage av gas. Medan massera en baby med gasbubblor kan kännas i magen och buken.

Rättsmedel och läkning hos barn

Gråtande barn i viss mån är det naturligt, trots allt, är det enda sättet på vilket barnet verbalisera någon anledning obehag. Men orsakerna till gråt ansträngande involverar luften, vilket i sin tur förvärra tillståndet för ett barn med gaserna. Precis som barn lugn flatulens? Öva vana barnet tillräckligt med mat är ett sätt att bli av med gas hos barn. Här är några effektiva metoder presenteras om hur att lindra en kolik bebis:

  • På tal om tips och tricks mjuka bebis amning, rapa barnet och smekte hans rygg med jämna mellanrum (var 3-5 minuter) är ett säkert sätt att minska ansamlingen av gas i tarmkanalen.
  • Nappflaska måste storleken av nippeln vara korrekt, annars en dimension större nippel gör mata en bebis mycket snabbt, medan en mindre dos leder till mer gas.
  • Tänk barnets buk massera försiktigt med en massageolja. Detta kommer att hjälpa till att lindra de gasbubblor från matsmältningssystemet.
  • Placering av barn i hennes livmoder under en tid även hjälper till att driva ut gas. Men för att hålla ett öga på barnet se till att han eller hon känner sig bekväm och säker.
  • Vid misstanke om att gasen i ett barn orsakas av intolerans till kosten, bör mamman strikt övervaka din kost. Eliminering av laktos, jordnötter och soja en efter en och sedan toleranser babymonitor är ett effektivt sätt att hjälpa ett barn lättnad gaser orsakade av livsmedel intolerans sätt.

Efter ordentlig vård barn kommer definitivt hjälpa till att förbättra symtomen bebis mjuk. Det finns flera produkter formulerade för att lindra gas i barn. Det är dock värt att notera att något annat än bröstmjölk eller formel kan orsaka onormala biverkningar. Därför faller inte i utbudet av växtbaserade produkter eller terapeutisk formulering utan att rådfråga en pediatrisk specialist.