Gasen är ofta en biprodukt av rötningsprocessen. Normalt finner ofta sin väg ut ur kroppen själv. Men i vissa människor, gasen kan ackumuleras i magen, vilket leder till smärta och kramper. Kramper gaser kommer mestadels från förhållanden såsom colon irritabile (IBS), förstoppning, matsmältningsbesvär, etc. Och "ofta det första tecknet på en mage åkomma.

Orsaker

Som tidigare nämnts, gaserna som produceras av den normala mekanismen för matsmältningen. Ibland gasen kommer in även i magen på grund av för stort intag av luft. Denna luft frigörs i form av rapningar och aktiviteten är normalt. Gas som en produkt som framställs genom rötning bildas ofta på grund av partiell nedbrytning av vissa livsmedel. Mycket fibrer, till exempel broccoli, blomkål, vitkål, bönor, lök, kolsyrade drycker, koffein, konstgjort sötade livsmedel livsmedel etc. har stor potential att inducera gas. Dessa livsmedel kan inte helt rötas, följaktligen, sönderdelas av bakterier i magen. Detta leder till bildandet av gas i magen. Eftersom gasen försöker fly, framkallar ett svåra magsmärtor, kramper gaslåga. Ibland maginfluensa eller virusinfektioner kan också vara orsaken. Gas kramper under graviditeten anses ganska vanligt.Symptom

Magen uppblåsthet eller utspänd buk är det första symtomet på gas kolik. Uppblåsthet eller mage "komplett" upprör magen. Uppstötningar och flatulens är också vanligt i ett försök att frigöra gasen. Emellertid är den viktigaste symtomet på gas kramp en skarp, stickande smärta i magen. Det finns en känsla av nod eller en känsla av täthet i magen. Ibland smärtan är så svår att personen kan kännas som när du är på väg att svimma. När gasen rör sig i magen, kan kramper kännas i den regionen.

Behandling

Kramper gas kan regleras genom att placera hans kropp. Ligga på vänster sida, hjälper gasen rör sig in i tjocktarmen, där du kan spendera. Stretching benen mot bröstet också hjälper frisättningen av gas. Om du har en historia av kramper gas efter att ha ätit vissa livsmedel, så dessa livsmedel är bäst undvikas. Vissa receptfria läkemedel kan hjälpa till att lindra symptomen av gas. Det finns också några kosttillskott som hjälper behandla kolik följd på grund av vissa livsmedel såsom bönor eller mejeriprodukter. Dessutom finns det några huskurer som effektivt kan lösa problemet med gas. Lägg en nypa cayennepeppar i maten eller strö svartpeppar i soppor eller drycker kan kraftigt minska problemet med gas kramper. En annan effektiv åtgärd för svår smärta är carambole frön. Värm en matsked carambole frön i en kastrull och tugga på dem, följt av ett glas varmt vatten. Alla sorter av mynta är också effektiva vid behandling av gas kramper. Likaså minskar ingefära illamående och obehag som kan resultera pga gas kramper.

Kramper gas ofta anses normalt och du tenderar att glömma så fort symptomen försvinner. Dock kunde ihållande kramp gas vara ett tecken på en allvarlig sjukdom. Därför är det bäst att skaffa dig kontrolleras av en kvalificerad som kan hjälpa till att diagnostisera den bakomliggande orsaken läkare.