I dagligt tal, kan vi använda "termer eller" 'magen bullrig mage rumble "att hänvisa till eller grymtande ljud. Medicinskt kallas" muller "gurgla som verkar komma från magen orsakas ofta när gasen rör sig i magen eller tarmarna . Dessa gurglande ljud uppstår som en del av matsmältningsprocessen. Merparten av tiden, grymtar känna när din mage är tom. Även om ljudet av magen är oftast inte en anledning till stor oro, morrande ljud kan uppstå oftare om det finns en driven ansamling av gas. Den överdriven ansamling av gas kan vara ett symptom på någon magbesvär.

Orsaker

Det är normalt att magen och tarmarna att producera grymtar. Vi kan höra dessa ljud endast när de är tillräckligt hög. Låt mig förklara under vilka omständigheter dessa ljud kan höras.Matsmältningen: Uppslutningen är en komplex process som innebär avlägsnande av mat i en enklare form. När vi äter mat färdas genom mag-tarmkanalen och in i magsäcken. Processen av kroppen används för att flytta mat genom det gastrointestinala området är känt som peristaltik. Muskel sammandragningar vågig matsmältnings hjälper skjuta mat tas från matningsröret in i magen. De magsafter att arbeta i födointag och muskelsammandragningar vågigt hjälp göra mat och magsafter i en delvis smält blandning av halvflytande kallas CHYMUS. Förutom CHYMUS, luft eller gas kan också hitta ett sätt att nå magen. Ibland människor hamnar svälja för mycket luft när du äter eller dricker. Buller Buller kan höras när gasen rör sig som muskelsammandragningar våg slog maten.

Hunger: growl buller kan också höras när magen är tom. Ett par timmar efter det att magen har tömts, vissa hormoner orsakar nerverna för att sända signaler till hjärnan. Hjärnan reagerar genom att stimulera sammandragningar i vågformen att driva den återstående maten. När magen är tom, kommer processen att peristaltiken hungrig. Dessutom muskelsammandragningar är mest sannolikt att orsaka summern ljuder.

Intestinal gas: Konsumtionen av vissa livsmedel kan också leda till en överdriven ansamling av gas i tarmen. När gasen rör sig i mag-tarmkanalen, som kan orsaka en brus mage. Den överdriven konsumtion av livsmedel som är svåra att smälta är mer sannolikt att orsaka gas. Överdriven konsumtion av baljväxter, bönor, ärtor, potatis, broccoli, morötter, kål, mejeriprodukter, livsmedel sötade med konstgjorda sötningsmedel och fet mat är mer sannolikt att orsaka gas. De som är laktosintoleranta kan inte smälta laktos, en sockerart som finns i mjölk. När dessa människor konsumerar mejeriprodukter, de bakterier som finns i tarmen osmält laktos sajt producerar överskottsgasen. De som har för vana att prata medan man äter kan hamna svälja mycket luft. Överdriven konsumtion av kolsyrade drycker kan också leda till en mage gas som i sin tur kan producera ljud av grymtande.

Magtarmkanalen: De som lider av gastrointestinala störningar såsom colon irritabile kan också drabbas av detta pinsamt villkor. Detta är en sjukdom som påverkar den intestinal motilitet och kan orsaka plötslig muskelsammandragningar. Patientens tillstånd kan förvärras i konsumtionen av vissa livsmedel. Stress kan också fungera som en utlösare. Buksmärta, kramper, gasbildning, uppblåsthet, förstoppning eller diarré är några av de vanligaste symtomen vid denna sjukdom. Matmissbruk, dåliga matvanor eller något som hindrar rötningsprocessen kan orsaka en mage morrande.

Åtgärder för behandling och förebyggande

Som nämnts tidigare, låter starkt mullrande hörs när magen är tom. Under sådana omständigheter är allt du behöver göra att ha en god måltid för att tillfredsställa din hunger. Men rådfråga läkare om de höga ljud gurglande åtföljas av andra symtom som halsbränna, obehag, matsmältningsbesvär, kramper eller uppblåsthet.

Bör vara uppmärksam på din kost. Ät inte mat som inte är lättsmält. Sluta röka och minska alkoholkonsumtionen. Vissa livsmedel som majs, mjölk, mejeriprodukter, kål, lök, potatis, vete, äpplen, bananer, etc är kända för att orsaka överdriven gasproduktion. Minska din konsumtion av dessa livsmedel. Oregelbundna måltider kan också leda till bildningen av gas. Förbättra dina matvanor. Det skulle vara bättre att ha 2-3 mellanmål istället för att ha tunga måltider.

Minska konsumtionen av kolsyrade drycker också förhindra gurglande magen. Ät inte bråttom, se till att tugga maten långsamt. Stress kan också ha en negativ inverkan på matsmältningen, så avslappnad och göra några livsstilsrelaterade förändringar för att förbättra din matsmältning.

Om din mage gör höga ljud då och då måste du göra vissa förändringar i kosten. Att äta en hälsosam kost och att vara fysiskt aktiv. Detta kommer säkerligen att hjälpa i kontrollen av mullrande ljud i magen. Om du har diagnostiserats med en mag sjukdom, inte följa råden från din läkare.

Utträde: Denna artikel är endast i informationssyfte och bör inte användas som ett substitut för den medicinska råd från experter.