Inte bara vuxna utan barn klagar också över buken tillfälliga muskelspasmer. Ett antal sjukdomar och tillstånd kan orsaka magkramper. Ofrivillig plötslig (som inte kan kontrolleras) sammandragning av magmusklerna, orsakar lätt eller svår smärta i buken som kallas "spasm". Smärtan kan upplevas under en kort period eller kan fortsätta under en längre tid. Du måste hitta orsaken bakom muskelkramper. Korrekt diagnos behandling hjälper rätt design.

Orsakerna till buken muskelspasmer
Den enkla anledningen bakom ofrivillig muskelkontraktion eller spända muskler sträcks. Men ofta, kan det vara en underliggande sjukdom eller störning hos de organ som finns i bukhålan. Abrupt sammandragning av ett stenbrott som magen, levern, gallblåsan, små eller tjocktarm, bukspottkörtel och organ appendix kan orsaka olidlig smärta eller kramper. Spasmer i övre delen av buken är associerad med sjukdomen i något organ i den övre kaviteten, medan buksmärtor och kramper beror vanligtvis på// utsöndrings störningar i reproduktionssystemet matsmältnings. Spasmer kan påverka funktionen hos de organ som finns i hålrummet. Här följer en sammanfattning av de vanligaste orsakerna till frekventa spasmer och buksmärtor.

 • Sjukdomar i matsmältningssystemet: olika matsmältning såsom gasbildning, sura reflux, matsmältningsbesvär, halsbränna, cancer, diafragmabråck, tumörer, gastrit (inflammation i magslemhinnan), alkoholrelaterad leversjukdom, magsår, syndrom " colon irritabile, pankreatit, kan Crohns sjukdom (inflammation i ileum hos tunntarmen), divertikulit (inflammation i diverticula i tarmkanalen, speciellt i tjocktarmen), mjälte problem, och kolecystit (inflammation i gallblåsan), etc, leda till muskelspasmer Mage.
 • Graviditet: Under graviditet, ändra formen på livmodern, kan hormonella förändringar, stress och överdriven träning orsaka smärta och kramp i nedre delen av magen. I början av graviditeten kan embryoimplantation eller missfall orsakar typ kramper. Ektopisk graviditet kan också leda till magkramper. Smärta under förlossningen på grund av allvarliga upprepade sammandragningar i livmodern, är en annan uppenbar orsak mycket vanligt i svåra buksmärtor under förlossningen.
 • Motion Posture överskott och dåligt: ​​träning också, utför styrketräning övningar på ett felaktigt sätt eller göra någon typ av motion som inte är lämplig för din kropp kan leda till kramper och buksmärtor. Antagandet av en dålig hållning när du sitter under längre perioder kan också leda till smärtsamma spasmer.
 • Abdominal Migrän: Symtom på buken migrän, men sällan, sett främst hos barn i åldersgruppen 5-9. Vissa kemiska förändringar i samband med histamin och serotonin utlösa ett migränanfall och kan orsaka smärta och magkramper.
 • Födoämnesallergier: Någon typ av mat som inte är lämplig för din kropp (ett tillstånd som kallas matintolerans) kan orsaka matsmältningsbesvär, uppkördhet och smärta. Till exempel, laktosintolerans, celiaki (person kan inte tolerera gluten, veteprotein). Som ett resultat av en allvarlig reaktion, är spasmer upplevs av personen efter att ha tagit mat dåligt överätande eller ett allergen.
 • Urinvägsinfektioner (UVI): urinvägsinfektion ibland ansvarig för bäckensmärta, följt av skott av magkramper. Njursten kan blockera vägen för urin och kan leda till infektioner (UTI), smärta och kramper.
 • Gallsten: Bildandet av gallsten i gallblåsan kan hindra vägen av galla och galla ackumulering kan leda till infektioner. Kan orsaka smärta i övre vänstra kvadranten av buken. Smärtan kan sprida sig till axeln, nedre delen av ryggen och höger eller nedre delen av magen.
 • Hinder i mag-tarmkanalen: Alla blödning interna bråck, sår, en tumör som växer i ett organ i buken kan orsaka smärta och enstaka spasmer. Tumören kan vara godartad eller elakartad.
 • De bakterie- eller virusinfektioner: bakterie- eller virusinfektioner som leder till tyfoidfeber, förgiftning, gulsot, kolera, leptospiros och mat kan orsaka smärta och spasmer.
 • Förstoppning: härdning av avföring och svårigheter defecating kallas "förstoppning", vilket kan leda till alltför stort tryck på magmusklerna, vilket resulterar i smärta och kramper.
 • Diarré: Diarré är den vanligaste orsaken till spasmer i buken. E 'vanligt hos spädbarn, barn och vuxna.
 • Cystor på äggstockarna och muskelknutor i kvinnor, cystor på äggstockarna eller myom kan orsaka svåra kramper i nedre delen av magen.
 • Menstruation: Kvinnor drabbas ofta av mensvärk före eller under menstruationen.
 • Blindtarmsinflammation: inflammation i appendix är en vanlig orsak till akuta buksmärtor och kramper.

Behandling
Behandlingen för kramper och buksmärtor kan variera från person till person, beroende på orsaken och det allmänna hälsotillståndet hos en person. Vid mindre orsaker (t.ex. överdriven gas), huskurer, såsom konsumtion av citron och ingefära och asafoetida lindra smärta. Efter en fiberrik kost, eliminera snabbmat kost, undvika överdriven alkohol/narkotika kan hjälpa till att förhindra andra problem i matsmältningssystemet. Drick mycket vatten och vätskor friska, konsumtionen av livsmedel rika på probiotiska bakterier som bidrar till att bevara sund tarmflora kan hjälpa till att lindra symptomen av förstoppning. Ingefära te gör underverk för magkramper. Dock bör inte försummas de kontinuerliga attacker av spasmer och läkare bör eftersträvas så snart som möjligt.Du bör kontakta din läkare om du lider ofta av magsmärtor och kramper. Först efter att veta din medicinska historia och den typ av symtom som upplevs av dig, kommer din läkare att kunna bestämma över behandlingen. Smärtstillande medel och andra läkemedel kan hjälpa till att lindra smärta och andra symptom. En balanserad kost och en hälsosam livsstil kan hjälpa dig att leva ett hälsosamt liv.

Disclaimer: Denna artikel är endast i informationssyfte och inte på något sätt försöka ersätta råd som erbjuds av en expert.