De celler som kantar magväggen producera syra, som är en kombination av kaliumklorid, natriumklorid och saltsyra. Även känd som magsyra, vilket främjar nedbrytningen av protein och fett, vilket är viktigt för matsmältningen. Intagen föda in i magen, bör fördelas utan matsmältningen uppstår inte. Detta är vad som gör magsyra. Men när närvarande i överskott, är du tvungen att uppleva matsmältning såsom halsbränna (känsla bröstsmärta), är några av de vanligaste symtomen på matsmältning som halsbränna.

Orsaker

Den kontrollerade stress kan inte orsaka överproduktion av magsyra. Andra faktorer som diskuteras nedan:FÖR MYCKET
Det påpekas ofta att människor tenderar att ha 2-3 stora måltider per dag. Som skjutande mängder mat kommer in i magen på grund av överätande, måste de celler som kantar magen väggen frigöra mer magsyra för att främja matsmältningen. Denna ökade produktion av magsyra orsakar matsmältningsproblem såsom halsbränna, som i allmänhet karakteriseras av bröstsmärtor.

Konsumtionen av alkohol och koffein
är några drinkar kända för att stimulera magen att släppa mer syra, så håll dig borta från dessa drycker rekommenderas att hålla denna magbesvär i schack. Så dessa drycker driver magen att utsöndra mer syra? Studier visar att dricka koffeinhaltiga drycker som kaffe, te och alkohol ökar produktionen av magsyra. Färska studier visar att dricka öl kan öka magsyra produktion med nästan 200% i tiden en timme.

Feta livsmedel
fet mat som hamburgare, pizza, kött och chips är inte lätt att smälta. Vårt matsmältningssystemet måste arbeta hårt för att främja nedbrytningen av fett. Dessa feta livsmedel långsam matsmältning, vilket bär magen att utsöndra mer syra för att underlätta processen för matsmältningen.

Rök
Rökare möter ofta problemet med sura uppstötningar och matsmältningsbesvär, är den främsta orsaken till överskottet av syra i magsäcken. Cigarettrökning har förknippats med hög halsbränna. Detta beror på att nikotinet i många tobaksprodukter, inklusive cigaretter stimulerar magen att utsöndra mer syra.

Kryddstark mat
äta kryddstark mat kan också orsaka magen att producera mer syra. Den ökade produktionen av syra i magen genom att äta kryddstark mat ökar också risken att utveckla magsår. Kryddstark mat gillar mexikanska parti kunde få en smak läppen smällde, men kan orsaka frisättning av magsyra i överskott. Det är inte förvånande och halsbränna magont är ett vanligt klagomål efter kryddstark mat.

Andra medicinska tillstånd
infektion av H. pylori påverkar magen kan också stimulera utsöndringen av syra i överskott. På grund av infektionen, kan nivån av slem som skyddar magslemhinnan från de skadliga effekterna av syra också få urholkas. Detta exponerar den inre slemhinnan i magen vägg syran, vilket kan leda till sårbildning. Magen kan också producera överskott av syra som svar på onormalt höga nivåer av kalcium i kroppen, en vad som kallas hyperkalcemi. Personer med gallsten (härdade avlagringar av kolesterol i gallblåsan) kan också drabbas av halsbränna.

Behandling

Den förändring i kost och följa sunda matvanor är bevisat att förhindra magen att producera överskott av syra åtgärda. För det första måste vana att ha stora måltider stoppas. Att gå för 5-6 små måltider istället 2-3 stora måltider är ett bättre val, och arbetar för att behålla kontrollen över produktionen av magsyra. Minska konsumtionen av drycker som innehåller alkohol och koffein. Äta med måtta är nyckeln till att säkerställa utsöndringen av magsyra i normala mängder. Rökare är benägna att halsbränna, samtidigt ha måltider medium. Därför är rökavvänjning krävs för att få lindring av halsbränna.

Med over-the-counter (antacida neutraliserar magsyra) kan också ge lindring från magsyra. Inte heller bör sova direkt efter måltid. Istället gå för korta promenader för att främja matsmältningen. Om det misslyckas, är en underliggande sjukdom anges, och i sådana fall är det viktigt att konsultera en läkare för vidare diagnos.