Villkoret för magen kan beskrivas på många sätt. Kunde upprepas vattnig avföring med konstant magont, kräkningar, gasbildning, etc. Ibland patienter klagar över en känsla av fullkomlighet i magen, med illamående från mild till svår. Eller, kan det också vara i form av sura uppstötningar resulte surhet. I allmänhet är den främsta orsaken till magont oregelbundna matvanor felaktig eller tillfällig. Men när det inträffar oftare den underliggande orsaken kan vara något mer allvarligt.

Den orsakar magont

Inget att oroa sig för en mild magont efter tunga måltider. Detta gäller särskilt när du äter stekt mat eller kryddig. Du kan också få om du åt snabbmat. Detta är inte ett allvarligt tillstånd och försvinner när magen ges tillräckligt med tid för att göra processen för matsmältningen tid.Diarré magont och kräkningar är tecken på matförgiftning eller viral. Om diarré uppkommer ganska ofta, eller kvarstår under en längre tid, kan det vara relaterat till parasitinfektioner, colon irritabile, spastisk kolon eller. När halsbränna uppstår konstant möjligen orsakas av syra refluxsjukdom.

Du kan få en orolig mage på grund av födoämnesallergi. Antag att en person är allergisk mot vete. Varje gång han eller hon konsumerar livsmedel som innehåller vetemjöl, antar kroppen att ett skadligt ämne har i matsmältningssystemet. Som ett resultat, är antikroppar och magen frigörs. Vissa människor utvecklar magproblem efter att ha tagit några droger. Till exempel, NSAID (icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel) används för att lindra smärta när det tar för lång tid kan orsaka magbesvär.

Bortsett från livsmedel, drycker och droger, det finns några allvarliga medicinska tillstånd som kan vara ansvariga för kronisk magont. De är: magsår, mag-tarmsjukdomar, inflammation i gallblåsan (kolecystit), inflammation i magslemhinnan (gastrit eller), pankreatit, blindtarmsinflammation, Crohns sjukdom och ischemisk hjärtsjukdom eller otillräcklig syretillförsel till hjärtat.

Hem rättsmedel för magbesvär

Under magen, inte känner för att äta något främst på grund illamående. Som sådan, att dricka en kopp mintte bli av ångest, nästan omedelbart. Den bästa delen av detta te är att den inte har någon negativ effekt på din kropp. Det kan konsumeras av gravida kvinnor som lider av magont.

Ingefära anses vara en av de mest effektiva rättsmedel för detta problem. Det kan ta flera former. Till exempel kan du lägga till ingefära måltider du kan förbereda en ingefära te eller bara tugga en bit av kanderad ingefära. Ingefära te hjälper också lindra illamående väl.

Bakpulver har en omedelbar läkande effekt på magen. Du måste förbereda en lösning genom att blanda en tesked bakpulver i en kopp varmt vatten. Drick denna blandning och börja visa resultat inom 15 minuter. Om det behövs, kan du återigen efter 2-3 timmar.

Vad ska äta när magen är upprörd?

När du har en mag sjukdom, bör du vara medveten om vad du äter och vad inte. Om du får magbesvär efter att ha ätit, så ska du undvika fast föda under en tid. Efter det, när du börjar ta fast föda, är ris det bästa tillgängliga alternativet. Orsaken är att det är lättsmält och även hålla en full mage. Av liknande skäl, cookies är bra för personer med magbesvär. Emellertid, i detta tillstånd, är det nödvändigt att förfoga över kex har låg natriumhalt och innehåller ohälsosamma fetter.

Du bör äta bananer. Neutraliserar magsyra och lindrar diarré. Det har en lugnande effekt på magslemhinnan irriterad på samma gång, ger en mängd viktiga näringsämnen för kroppen. Eftersom det är lätt att smälta, kan banan utan risk ges till små barn med magbesvär. Det finns vissa livsmedel som bör absolut undvikas. Det kommer till mejeriprodukter, nötter, citrusfrukter, choklad, koffein och kryddstark mat.

I allmänhet är magen ett matsmältningsproblem minderårig och kan behandlas med vissa begränsningar i kost och huskurer. Men varningsskyltar, såsom blod i avföringen eller uppkastningar, svart avföring, trötthet, viktminskning, etc., så är det förmodligen ett allvarligt problem som måste behandlas av läkare omedelbart.