När väggarna i bristning av tarmen orsakar alla tarminnehåll läcker ut i bukhålan. Dessa resultat förluster i sepsis som kan leda till döden om den inte behandlas så snart som möjligt. Detta tillstånd kallas perforerad tarm eller gastrointestinal perforation. Men hur vet du om du lider av en perforerad tarm? Man ska vara medveten om symptomen tarm perforerad för att söka medicinsk hjälp omedelbart. Du kan lära dig allt om symptom på en perforerad tarm i följande punkter, vilket kan bidra till att rädda ett liv, även din egen.

Orsaker
Orsakerna inkluderar perforerade tarm koloskopi där läkaren undersöker kolon genom att sätta en kamera. Detta förfarande gör det möjligt för läkaren att ta bort vissa polyper i kolon väggarna som skall testas för cancer. Koloskopi förfarandet kan leda till perforering av tjocktarmen. Utöver detta, kan medicinsk felbehandling också leda till perforering av tjocktarmen. Under en tarmperforation eller ett lavemang kolon hydroterapi kan också leda till tarmperforation.

Orsaker inkluderar traumatiska skador perforerad tarm, Crohns sjukdom, kolit, gastrointestinal cancer, etc. Andra orsaker är intestinal perforerade blindtarms, divertikulit, sjukdomar i gallblåsan, gallsten och infektioner, magsår och ulcerös kolit. Det kan också orsakas av perforering av kolon via anus införa föremål eller svälj genom munnen. I extremt sällsynta fall kan en genetisk bindväv som kallas Ehlers Danlos typ (typ IV) vaskulär syndrom, orsakar tarmperforation.Symptom
Det finns många symptom som ofta förknippas med andra sjukdomar och störningar milda eller allvarliga. Den vanligaste av alla symptom på tarmperforation är smärta. Du kan drabbas av svåra buksmärtor som inte lindras genom medicinering, alltför. För små hål, kan du känna en dov smärta i magen att vi tenderar att ignorera.

Svullnad är ett annat symptom på en tår i tarmen. Kan utveckla ihållande inflammation i buken som verkar onormalt. Du kan även ha en känsla av fullkomlighet på hela tiden tack vare perforeringen i tjocktarmen. Detta leder till minskad aptit. Du kan också få feber över 102 ° C eller högre med frossa.

Perforerade tarm symtom är illamående och kräkningar. Känslan av illamående är allvarlig det orsakar kräkningar. Onormala tarmrörelser indikerar också perforeringen i tjocktarmen. Du kan lida av en återkommande episoder av diarré följt av förstoppning. Få kan också utveckla tjärliknande avföring svarta.

Behandling
När symtomen kräver omedelbar medicinsk hjälp en patient får diagnosen. Detta beror på gifter och slaggprodukter från kroppen spill i buken. Detta kan leda till förgiftning, infektioner, sepsis och toxiskt chocksyndrom. Kirurgi är det enda alternativet i de flesta fall, vilket hjälper vid behandling av koloncancer perforerad. I vissa fall är en liten del av tarmen avlägsnades. I vissa sällsynta fall, har små hål behandlas med antibiotika.

Symtom på tarmperforation kan likna andra gastrointestinala problem. Men om det finns en stark, konstant smärta, rådfråga läkare omedelbart. De som lider av befintliga förhållanden, såsom blindtarmsinflammation, Crohns sjukdom, etc., bör vara mycket försiktig.