Magbesvär är en allmän term för en sjukdom som påverkar kroppens förmåga att smälta maten. Vissa magsjukdomar är tillfälliga, medan vissa kan diagnostiseras som kroniska sjukdomar. Många av dessa orsaker till magbesvär, dock lätt kan botas med några huskurer. Det finns dock vissa magproblem som behöver en läkarmottagning. Rättsmedel för magont är olika för barn och för vuxna. Dessutom finns det flera lösningar för magbesvär under graviditeten. Här är några åtgärder som kommer att hjälpa till med din magbesvär. Dock bör du först rådgöra med din läkare innan du tar någon av dem.

Orsaker och åtgärder för magbesvär
Det finns några åtgärder magont, klassificeras enligt det magbesvär som lider.

1. Förstoppning
Förstoppning är svårigheten att passera avföring. Det finns några hem rättsmedel för förstoppning, magont, bland annat en förändring i livsstil och kost. Rättsmedel för förstoppning är:Förändringar i kost och livsstil
livsmedel rika på kostfiber livsmedel bör ingå i lindra symptomen av förstoppning. Den kostfiber är mjuk, skrymmande avföring. Det finns många grönsaker och frukter rika på fibrer. Dessa livsmedel är brysselkål, kål, frukt och morot. Tillsammans med dessa livsmedel, bör du försöka att begränsa livsmedel som inte har fiber i dem dvs., Glass, ost och förädlade livsmedel. Dricksvatten juice, frukt och grönsaker är också till nytta vid behandling av magont under förstoppning. Denna åtgärd har chockad av det milda förstoppning.

Laxermedel
Laxermedel används för att behandla kronisk förstoppning. Mage störningar hos barn som behandlats med dosen av laxermedel på kort sikt, som föreslagits av läkarna. För vuxna, icke-laxerande i olika former såsom tabletter, pulver, gummipulver och granulat. Det finns vissa åtgärder såsom bulkbildande laxermedel, avföring mjukgörare, smörjmedel, stimulantia och osmotisk. Dock bör dessa laxermedel konsumeras endast under medicinsk övervakning.

2. Gas
Gasen är ett problem med magont som många människor möter i denna värld. Det finns många orsaker till gas i magen. Du kan lida av gas, helt enkelt på grund av den anledningen att du sväljer luft medan maten. Dessutom finns det livsmedel och grönsaker som är ansvariga för den gas i magen. Grönsaker som bönor och vissa frukter orsaka magen gas. Dessutom kan osmält mat i magen förorsaka läckage av gas. Här är några rättsmedel för magen gas. Det finns vissa livsmedel som bör undvikas för att förhindra magbesvär på grund av gas och undvika dessa livsmedel är ett effektivt rättsmedel magbesvär. Låt oss titta på dessa livsmedel för att undvika och slutligen lära huskurer magont.

Diet
Istället för att undvika livsmedel som orsakar gas, rekommenderas att konsumtionen av dessa livsmedel i synnerhet minskar. Anledningen till detta är att de gasproducerande livsmedel är hälsosamma livsmedel som frukt, grönsaker, fullkorn och mejeriprodukter kommer inte att vara en bra idé att undvika helt. Men tänk på att livsmedel som innehåller mycket fett bör undvikas.

Huskurer
Ingefära te och örtteer är användbara för att lindra problemen med gas. Ett annat hem botemedel mot magsmärtor är att ta en nypa bakpulver i ett glas vatten. Chew vitlök är också ett användbart botemedel mot magont.

3. Illamående och halsbränna
illamående och halsbränna är två orsaker till ont i magen, som bor en person som lider av gastroesofageal refluxsjukdom (GERD) eller helt enkelt på grund av konsumtion av fet och stekt mat. Halsbränna är allmänt upplevt under graviditeten. Här är några rättsmedel för illamående och halsbränna. Konsultera en läkare innan du tar någon av de åtgärder som anges magont.

Rättsmedel för illamående och halsbränna
De rättsmedel för halsbränna är:

 • Kamomill
 • Mint te
 • Ingefära
 • Äppelcidervinäger
 • Mandlar
 • Senap
 • Yoghurt
 • Citronsaft

Dessa är några av de livsmedel och drycker som minskar halsbränna.

4. Diarré
Passing lös avföring definieras som vattnig diarré. Följande är de hem rättsmedel för diarré, magont.

 • Te Blackberry
 • Ingefära te
 • Drick mycket vatten
 • Undvik koffein och alkohol
 • Ris

Vid diarré, vilket är mycket viktigt att fylla på salter som kroppen förlorar. Därför, med mycket vatten, elektrolyter bör konsumeras.

Konsumtionen av livsmedel och drycker av ovanstående är bra för magen krämpor. Det är dock absolut rekommenderas att konsultera en läkare innan du går till någon av ovanstående lösningar.

Med den typ av livsstil du följer dessa dagar, har hälsoproblem blivit en del av vardagen. Magbesvär, men kan få dig att må riktigt dåligt i sin grav, och kan också göra dig svag. Baserat på botemedel för magbesvär, är du skyldig att njuta av en hälsosam livsstil men. Ät gott, hålla formen!