Magen Tender, oftare än inte resulterar i magont. Magbesvär är bland de vanligaste typen av sjukdomar som drabbar människor runt om i världen. Det kan finnas en mängd betingelser orsakar magen. Även om de flesta av fallen är förmodligen av mindre konsekvens, kan det finnas alltför vissa ganska allvarliga.

Orsaker

Ibland slemhinnan i magen eller tarmarna kan bli inflammerad på grund av ett antal skäl. Svåra magsmärtor eller inflammation i tarmen kallas maginfluensa (gastroenterit) och detta tillstånd stor del tillskrivas orsaken till magont känsligt. Orsaken till maginfluensa kan vara en bakteriell eller viral. En annan vanlig orsak till magen kontraktet infektion med Helicobacter pylori. Det kan också bero på otillräckligt födointag, vilket kan leda till matförgiftning, vilket är en annan orsak till loppet, upprörd mage. Detta beror främst på att äta skämd mat eller tillagad mat under hygieniska förhållanden. Intolerans mot vissa livsmedel eller födoämnesallergier kan också orsaka magen att bli känslig och öm.Halsbränna och sura uppstötningar är villkoren att ytan strax efter att ha ätit. Därför, om du har en känslig mage smärta utbrott efter att ha ätit, kan hänföras till halsbränna eller sura reflux. Abdominal aneurysm är en orsak svår lokal härledd från en artär eller ven i området för expansions magen. Detta kan leda till brott, vilket kan få farliga konsekvenser. Om smärtan är nära navelregionen, så ska du se upp för symtom på akut blindtarmsinflammation. Anbud magen under graviditeten är också vanligt, med ömhet runt navelregion.

Symptom

 • Magsmärtor och illamående.
 • Akut smärta vid palpation av den drabbade regionen.
 • Diarré.
 • Kräkning.
 • Svullna lymfkörtlar i buken.
 • Magsmärtor och diarré.
 • Aptitlöshet.
 • Magkramper.
 • Trötthet.
 • Svettningar.
 • Irritabilitet och ökad känslighet för infektioner.

Symtom som blod i avföringen eller svart, tjärliknande avföring motiverar omedelbar läkarvård. Likaså villkor som svår akut smärta som ofta ytor får inte ignoreras.

Behandling

Behandling för känslig mage beror till stor del på den bakomliggande orsaken. Om du upplever svåra symtom som anges i den här artikeln, då kanske krävs sjukhusvård. Läkaren kan diagnostisera orsaken genom att utföra flera tester. Allvarliga orsaker som akut blindtarms eller buken aneurysm kan behöva drivas omedelbart. Om orsaken till känslig mage är maginfluensa, då kan du prova hemma med hjälp av vissa receptbelagda läkemedel. Diarré och kräkning kan lindras genom att öka vätskeintaget. Citron eller ingefära saft kan omedelbart lindra obehaget. Men håll dig borta från sportdrycker, eftersom de innehåller socker och färgämnen. Likaså undviker ginger ale, vilket kan irritera magen ännu mer på grund av förkolning. Det är bättre att bo med vattnet och kanske små mängder juice, om du har ihållande kräkningar och diarré. Om du är hungrig, då hackade lite "av rostat bröd eller kex. Det är dock bäst att vänta minst ett par timmar för att äta, sedan den senaste gången du kräktes. Även efter symptom på magsjuka försvinna, för att hålla sig mjuk mat i minst 3-4 dagar. De flesta människor tar till en normal kost omedelbart efter symtomen försvinner dock detta endast orsakar maginfluensa till återfall. Det rekommenderas att du väntar på din kropp att återfå sin styrka innan återuppta normal kost och rutin.

Anbud mage är en mycket vag term och inte förklara orsaker och symptom. Därför, om du känner magsmärtor, är det klokt att skaffa dig undersökas av en läkare som kanske kan diagnostisera och behandla orsaken ordentligt.