När tunntarmen är blockerad, är resultatet av en partiell eller komplett block i tunntarmen. Dessa block eller hinder kan hända män, kvinnor, barn och äldre. Det finns två typer av tunntarmsobstruktion - mekaniska och funktionella. Eftersom huvudfunktion tunntarmen är matsmältningen, är det obligatoriskt att hindret behandlas i tid.

Tunntarmsobstruktioner kan orsakas av ett antal skäl. De är Crohns sjukdom, sammanväxningar från tidigare kirurgi, gallsten, tumörer, onormal vävnadstillväxt, etc. Dessa är skälen till tunntarmen blockeras och det är obligatoriskt att dessa skäl behandlas i tid. För det mesta, är kirurgi inte nödvändigt, men kan inte helt utebli. Låt oss se vad är symptomen på tarmvred och behandlingar.

Symptom

  • Tunntarmsobstruktioner leder till buksmärtor. Denna smärta är i form av kramper och spasmer. Dessa kramper sista minuten är intermittent.
  • Smärta som ligger i buken.
  • Inga tarmrörelser.
  • Offret upplever kräkningar eller diarré.
  • Utspänd buk och buksmärta är andra symptom.
  • Personen kan också drabbas av feber på grund av obstruktion.


Du måste söka vård när du börjar känna något av ovanstående symtom ska behandlas så fort som möjligt.

De komplikationer av tunntarmsobstruktion

Om symptom på tarmobstruktion inte behandlas i tid, kan en hel del komplikationer uppstår, av vilka några kan vara livshotande. På grund av överbelastning i tunntarmen, är maten vi äter inte absorberas av kroppen och är uttorkning, kräkningar och värre, njursvikt. Det kan finnas liten eller ingen blodtillförsel till andra delar av tarmen som leder till vävnadsdöd och allvarliga tarmproblem slutgiltiga. Personen kan lida av peritonit, ett allvarligt medicinskt tillstånd som omedelbart krävs kirurgi och droger. Dessutom leder detta tillstånd till kräkningar, feber, urin, illamående, uppsvälldhet och frossa. Personen kan även gå in i en chock och kan bli medvetslös. Omedelbar medicinsk vård är nödvändig i dessa fall.

Behandling

Baserat på hur allvarligt problemet och sjukdomshistoria av den person som lider av tunntarmen obstruktion lämplig behandling ges till honom/henne. Dessutom, om tarmen är delvis blockerad, är det inte nödvändigt att ingripa. Dessutom är de flesta av de fall där det är helt tarmobstruktion, kirurgi är det enda alternativet. Hos vuxna kan hindret behandlas med resektion av tarmen. I vissa fall blir det palliativ gastrojejunostomy. Obstruktion adhesiv kan behandlas utan kirurgi. En ventrikelsond, korrigeringsvätska förlust med intravenös vätska och korrigering av elektrolytrubbningar är de sätt på vilka hindren behandlas utan operation. Andra läkemedel kan ges för att minska smärta och kräkningar. Dessa behandlingar i ofullständigt obstruktion av tunntarmen. Emellertid, när hindret är klar, är kirurgi ofta den enda behandlingen. Operationen utförs endast efter antagandet av radiologiska bilder av obstruktion. Dessa bilder hjälpa läkaren besluta om rätt åtgärd. Det är viktigt att det inte finns någon fördröjning i behandling av den lidande personen. Förseningarna kan vara dödliga komplikationer eller kan förvärras.

Diet

Personer som lider av tarmobstruktion bör titta på vad de äter. Efter en fiberfattig kost är obligatoriskt för den personen. Om symtomen är allvarliga, kan personen också vara en flytande diet. De måste också äta kost rik multivitamin och mineral. Fruktjuice och grönsaker, låg i fiber, är tillåtet och om personen kan tolerera, men kan också ha smoothies. Allt som du äter, bör måltider vara mindre måltider och bör äta 7-8 gånger om dagen. Gasbildande livsmedel såsom bönor, broccoli, rovor mm bör tas på alla. Livsmedel tillverkade av korn bör ingå i kontrast till föreningar med mjöl. Mjölkprodukter med låg i fiber kan konsumeras. Totala fasta livsmedel bör undvikas till varje pris. Koffeinet i te och kaffe bör begränsas.

Även om du lider av oregelbundna tarmrörelser, se din läkare för att undvika ytterligare komplikationer. Som ni kan se från ovan, kan tunntarmsobstruktion hända vem som helst. Eftersom det finns många orsaker till tarm hinder såsom magcancer liknande, bråck och frågan bör inte tas på allvar. Se en läkare så fort du får symtom. Det finns många sätt att få på. Med rätt kost och bra läkare, kommer personen att kunna återhämta sig snart. Om symtomen kvarstår, kan det finnas ett behov av operation, utan dröjsmål.