Hydronefros är den vanligaste abnormitet upptäckt rapporterade foster ultraljud. De allra flesta fallen är milda, som kallas fysiologisk hydronefros, vilket inte är kliniskt signifikant. Talrika teorier har föreslagits för att försöka förklara detta vanligt resultat. I det förflutna, är en populär teori som milda hydronefros hos fostret till följd av förändringar i mödra hydrering.

Hydronefros maternal inträffar vanligen under graviditeten på grund av påverkan av progesteron, avslappnande den glatta muskulaturen kända. Det föreslogs att progesteron bröst också kan vara ansvarig för foster milda dilatation av de övre urinvägarna.

Hydronefros data:Hydronefros kan vara obstruktiv eller nonobstructive.

Obstruktiv hydronefros. En urinledaren kan hindras på fyra olika sätt:

Massa läsår inom lumen. En uretär sten, en blodpropp, kan en fristående nekrotisk papilla allt nås på urinledaren orsakar obstruktion.

b.Narrowing vägg. En struktur kan härledas från en tidigare, såsom ureteroscopy eller skada dissektioner öppen kirurgi. Fibrotisk förträngning observerats efter njur tuberkulos och snäckfeber. En tumör kan uretär stenos. Bristen på muskelavslappning tillsammans ureteropelvic korsning obstruktion leder till klassiskt.

c.Pressure yttre kompression av uretra. Metastatiska lymfkörtlar eller retroperitoneal fibros långsam kompression av urinledaren.

dA massa vid slutet av urinledaren hindra diures. Cancer av cancer i urinblåsan eller prostatacancer kan invadera väggen i urinblåsan avtalet och uretär öppningen. Hos kvinnor kan livmoderhalscancer orsaka en liknande effekt. En full blåsa kan orsaka kronisk mottryck och hydronefros.

Ingen obstruktiv hydronefros. En vidgad njurbäcken och urinledare kan vara kroniskt vidd istället obstruktion, reflux exempel kan ge en inflationssystem.

Orsaker

Alla typer av obstruktiva urineringsbesvär kan orsaka hydronefros. Den vanligaste komplikationen hindras njure är en infektion som orsakas av farliga vivo urin stasis förvärrar njurskada. Om resultaten av akut obstruktiva urineringsbesvär, kan patienten utveckla paralytisk ileus. Bilateral hydronefros obehandlad kan leda till njursvikt, ett tillstånd som hotar livet.

Symptom

Patientens historia och skälet till att söka behandling kan variera, beroende på orsaken till hindret. Till exempel kan en patient har symtom eller lindrig smärta klaga och urinflödet minskade endast något. .

Diagnos

Diagnosen hydronefros är enkelt och tryggt endast när kollapsen av tumören sker samtidigt med en plötslig överdriven urladdning av urin, eller när historien om detta händer tillförlitligt kan erhållas. När symptom är frånvarande erkännande av sjukdomen beror på fastställandet av en flytande njurtumör och frånvaron av tecken på att gråta.

Den vanligaste tumörer hydronefros var förvirrade med cystor på äggstockarna, ascites och hydatid cystor. Eftersom en cysta på äggstockarna, är hydronefros tecknas av närvaron av tjocktarmen mot inflammation, och frånvaron av ett ljud till slagverk i tarmen i ländryggen motsvarande. Ascites särskiljs när hydronefros är unik, det finns opaciteten i båda ämnena, men när njurtumör är tvåfaldigt, och båda sidor är ogenomskinliga och ascites Följaktligen sista villkoret erkänts av förändringen av övertas av vätskenivån när hållningen av patienten ändras.

Behandling

Om sjukdomen är ensidiga, och dra slutsatsen att bero på kompression av en sten i urinledaren, vidta försiktighetsåtgärder mot en liknande händelse kommer att äga rum på motsatt sida. Patienten bör riktas för att bibehålla tillräcklig urin utspädd med systematisk potion, speciellt när du går till sängs, och för att undvika en diet för hög animalized.