Större bild Övervikt och fetma är den näst vanligaste dödsorsaken och dödade 300.000 människor varje år ... Det finns ingen mirakelpiller som kommer att leda till viktminskning ~ Richard Carmona

Fetma är kanske en av de farligaste hälsoproblem ökar i en alarmerande takt på grund av olika faktorer, varav många är relaterade till förändringen av livsstil.

Vad är fetmaFetma är ett tillstånd där fettlager ackumuleras i kroppen till en punkt där det blir en hälsorisk. Den mänskliga kroppen har råd att tjäna lite "extra fett, men när ackumuleringen överstiger minimifettmätning stör allmänna hälsoproblem och bli en källa till stor oro.

Hur vet jag om de är överviktiga

Det enklaste och mest effektiva sättet att veta om du är överviktig är att kontrollera ditt BMI. Body mass index (BMI) beräknades genom att dividera kroppsvikten hos en person i hans/hennes längd. Sevärdheter statistisk set av Världshälsoorganisationen (WHO) definierar ett BMI på 25 eller mer som "överviktig" 25, och en person med ett BMI på 30 eller mer är märkt "feta". Det anses emellertid observeras att risken för kroniska hälso ökar från ett värde av BMI på 21 och framåt.

Risker förknippade med fetma

Förutom att vara en av orsakerna till fysiskt obehag för den person, banar fetma väg för flera kroniska sjukdomar. De olika hälsoproblem som kan inledas eller förvärras av fetma är diabetes, cancer, högt blodtryck, onormala blodfetter, artros, sömnapné, fettlever, sjukdomar i gallblåsan, fertilitetsproblem och graviditet Dessutom obekväma fysisk och psykisk stress.

Orsakerna till fetma

En ohälsosam kost som innehåller alltför stor andel av fett och kalorier kan leda till fetma. En stillasittande livsstil utan tillräcklig fysisk aktivitet är också en viktig orsak till fetma. Personer med ohälsosamma vanor, såsom rökning och överdriven konsumtion av alkohol (speciellt öl) och brist på fysisk aktivitet tenderar också att vara överviktiga. Gravida kvinnor tenderar att få övervikt, kan det vara svårt att bli efter leverans och därför kan leda till fetma. Vissa läkemedel såsom kortikosteroider, tricykliska antidepressiva orsaka högt blodtryck och myran psykotiska läkemedel kan leda till viktökning.

Vilket ökar risken för fetma

Det finns flera riskfaktorer som är förknippade med fetma. Först den genetiska makeup spelar en roll i fett lagring och fettförbränning. Dessutom, om båda föräldrarna är överviktiga, är risken för barnfetma är höga. Förutom den åldern spelar en viktig faktor som kan hindra processen att bränna kalorier och fett ansamling värre. Det sägs också att eftersom kvinnor har mindre muskelmassa, kan de bränner färre kalorier än män och har därför en högre risk för fetma.

De behandlingsalternativ för fetma

Den hälsosamma sättet att bekämpa fetma är att byta till en hälsosam kost och en rigorös övning regim och följer noga. Det finns också flera mediciner som hjälper till att underlätta viktminskning, men de ska endast administreras om din läkare ordinerat. Kirurgi är också ett alternativ om ärendet är mycket komplicerat och kan inte lösas med andra behandlingsalternativ.

Hur kan man förhindra fetma

Att upprätthålla en hälsosam kost rik på vitaminer, proteiner, mineraler och kontrollerade mängder av kolhydrater och fetter och mycket vatten kan vara ett av sätten att upprätthålla en hälsosam livsstil och hålla sig borta från riskerna med fetma. Undvik skräpmat och bearbetade livsmedel och äta mycket frukt och grönsaker kan förbättra din hälsa. Regelbunden motion genom någon typ av fysisk aktivitet är ett måste för att bränna överflödigt fett och förebygga fettinlagring och därmed bekämpa fetma.