Njursten är en sjukdom som kännetecknas av närvaron av njursten. Det är ett vanligt tillstånd som drabbar ett antal människor runt om i världen. Njursten är fasta konkretioner bildas i njurarna. De är gjorda av mineralkristaller som ackumuleras i urinen. De två njurar är bönformade delen av urinvägarna och ansvarar för att avlägsna avfall och överflödig vätska från kroppen. Avfallsmaterialet som samlas i njurar avloppet in i urinblåsan genom urinledaren och sedan passera från kroppen. Ibland mineraler och kemikalier i urinen kristalliserar att bilda njursten, allmänt känd som njursten. Antagandet av dessa beräkningar i njuren genom urinledaren är en extremt smärtsam process åtföljs av en hel del obehag. Endast de som har drabbats av detta tillstånd kan berätta hur illa är smärtan! Hur undviker njursten? Förebyggande av njursten kan uppnås med vissa förändringar i diet och livsstil. Vi kommer att hitta ...

Förhindra njursten

Här är några enkla åtgärder du kan vidta för att förhindra njursten. Kolla in ...Öka vätskeintag
Vatten är den viktigaste delen av förebyggande program njursten. Dricka tillräckliga mängder vatten kan hållas borta från olidlig smärta och obehag av njursten kvantitet. En person med en historia av njursten rekommenderas 2,5 liter urin per dag, vilket innebär att han/hon ska dricka mer vatten per dag. Öka dagligt intag av vatten och andra vätskor är det bästa sättet att förhindra njursten från utvecklingsländer.

Begränsa intaget av oxalsyra
Håll dig till en specifik diet njursten kan hjälpa till att förhindra uppkomsten av njursten, i de flesta fall. Emellertid måste diet för att förhindra njursten programmeras baserat på typen av njursten är mer benägna att utvecklas i varje fall, individer. Flera typer av njursten, beroende på det material av vilket de består, av vilka, kalciumoxalat och kalciumfosfat stenar är vanligare. Struvit, urinsyra stenar och stenar crystine är några andra typer av njursten. Sedan 75-80% av njursten är kalciumoxalat, vilket begränsar intaget av oxalat livsmedel kan bidra till att förebygga njursten.

Låg saltintag
Att äta en kost rik på natrium kan öka risken för njursten. Mat natrium ökar mängden kalcium i urinen. Detta ökar chanserna för bildning av kalciumoxalat och kalciumfosfat i urinen. Ät mat med låg natrium inte bara bidra till att förhindra njursten, men också minska risken för hjärt-kärlsjukdom.

Restriktions Purina Behövs för normal cellulär funktion Purin
som är en del av den kemiska strukturen av cellerna. Dock kan fördelningen av dessa kemikalier orsaka urinsyra bygga upp därför ökar risken för njursten njursten urinsyra. Du kan planera en kost som innehåller livsmedel låg i puriner att begränsa intaget av puriner.

Försiktighet med en fotboll
är nödvändigt för normal funktion i kroppen Kalcium. Emellertid kan kalciumtillskott öka risken för njursten sammansatta av kalciumoxalat och kalciumfosfat. Därför är det viktigt att du äter mat rik på kalcium, men se upp kalciumtillskott.

Fiberrik låg-protein diet
högt intag av fiber och låg proteinintag kan hjälpa till att förebygga njursten. Protein kost kan leda till utveckling av urinsyra kristaller i urinen och bör därför undvikas. Emellertid den ökat intag av olösliga fibrer hjälper till att förhindra njursten.

Det var några av de sätt att förebygga njursten. Utöver dessa livsmedel förebygga njursten, kan vissa typer av mediciner och kosttillskott också vara till hjälp för att förhindra utvecklingen av njursten. Dricka stora mängder vatten och följa en specifik diet med regelbunden motion är det mest effektiva sättet att förhindra njursten.