Vad vi äter, blir vi. På ett sätt är det sant. Tillväxten av kroppen och de förändringar som har skett sedan födseln har varit möjligt tack vare assimilering av livsmedel. Ergo, vad du äter påverkar hur din kropp fungerar. Alla organ som är direkt förknippade med utveckling, matsmältning och assimilering av livsmedel omedelbart och direkt påverkas av den. En av dessa organisationer är gallblåsan lagrar galla - kemikalien mycket nödvändigt för matsmältningen. Äta bra och klokt val den dagliga kosten, kan förhindra de flesta av de hälsoproblem innan de uppstår. I den här artikeln, är en gallblåsa diet för personer med hög risk att utveckla gallsten och andra gallblåsan problem presenteras.

Om gallblåsan
Gallblåsan är en liten päronformad säck sitter under levern och de flesta av oss inte ens vet att du har tills den börjar göra sig gällande. Den gallblåsan är där den lagrar gallan som produceras i levern. Varje gång vi äter, är gallblåsan stimuleras och släpper gallan i tarmen. Galla är nödvändig för matsmältningen. Om det inte var närvarande i gallan eller mindre än det belopp som krävs, matsmältningen som stör och kan drabbas av ett antal problem som illamående, kräkningar, halsbränna, diarré, förstoppning och buksmärtor. Långsiktiga problem med matsmältningen kan leda till mycket allvarliga hälsoproblem.

När gallblåsan är sjuk eller har andra problem med fel, är galla produktionen påverkas negativt. Förutom sjukdomen, viktproblem är också ansvariga för de hälsoproblem i gallblåsan. Människor som är överviktiga eller som söker fettdieter dramatiskt avsedda att gå ner i vikt är särskilt utsatta för problemen i gallblåsan. Bile övervikt innehåller en mycket hög andel av kolesterol och är en viktig orsak till gallsten. Och gallsten, naturligtvis, bereder vägen för gallblåsan ytterligare svårigheter, bland annat risken för att utveckla cancer i gallblåsan. Å andra sidan, om du går till en fettfri diet tillräckligt stort allvar galla inte används av kroppen, lagras under lång tid, och kolesterol som kan kristallisera att bilda gallsten.För att underlätta matsmältningen, för att motverka bildandet av gallsten och gallblåsan för att möjliggöra vila och återhämtning, personer med sjukdomar i gallblåsan eller som är överviktiga är skyldiga att följa den långsiktiga, låg fetthalt Dietary terapi. Livsmedel med låg fetthalt är lättare att smälta, vilket minskar trycket på gallblåsan, och kan också hjälpa kroppen att bli av med gallsten. Genom att äta mat med låg fetthalt, kan du förbättra din hälsa utan operation av gallblåsan och om kirurgi är nödvändigt, kommer rätt kost påskynda återhämtningen.

Gallblåsan diet: mat att äta
Personer med sjukdomar i gallblåsan bör följa en kost som innehåller stärkelserika livsmedel som ris, spannmål, bröd, grönsaker och frukt. Det är viktigt att minska konsumtionen av rött kött, eller ännu bättre, sluta äta helt och hållet. Du bör också undvika raffinerade, fet och stekt mat innehåller mättat fett, transfetter, härdade fetter och delvis härdade fetter.

Här är en lista över vad du ska äta -

  • Ät mycket frukt och grönsaker. Nyckelordet är "coolt". Färska frukter och grönsaker. Arbetskraften.
  • Ät mycket gröna bladsallader och spets med olivolja, linfröolja och vinäger.
  • Laga mat - grönsaker och magert kött - med kryddor, ingefära och gurkmeja. Dessa är bra hjälpmedel matsmältningen och har även antiseptiska egenskaper.
  • Ät fettsnåla mejeriprodukter. Inkludera mager keso och låg fetthalt i dina måltider.
  • Ät fullkornsbröd.
  • Ät magert kött med måtta.
  • Äta mindre måltider istället för stora måltider.
  • Ät din sista måltid för dagen flera timmar innan du går till sängs.
  • Ta kapslar av fiskolja. Dessa innehåller Omega-3 olja, vilket är utmärkt för dig. Förhindrar ackumulationen av kolesterol i gallan.
  • Drick mycket vatten.

Det bästa är att göra en diet diagram baserat på de principer som anges i ovanstående punkter. Här är en lista över frukt och grönsaker är bra för dig -

Frukt och grönsaker Äpplen Aprikoser Lime Fikon Guava Päron Vindruvor Currant Katrinplommon Papaya Meloner Cocos Bär Tomater Avokado Kronärtskocka Gurka Beet Camotes Morötter Okra Vitlök Shallot Selleri Mangold Maskros Broccoli Vattenmelon

Vad man inte ska äta med gallblåsan problem
Nu när du vet vad frukt och grönsaker till kosten gallblåsan ideal, låt mig presentera de livsmedel som bör undvikas till varje pris, för människor med problem gallsten. Här är några livsmedel som du bör undvika eller minska:

Livsmedel ska undvikas Ägg Gris Lök Coles Blomkål Grönsaker Fågel Mjölk hög fetthalt Chokladglass Kaffe Svart te Alkohol Förfriskningar Soda Grapefrukt Apelsiner Corn Nötter Vitt mjöl Konstgjorda sötningsmedel Chile Gluten Hydrerade oljor

Att ge upp alltför drastiska dieter. Om du vill minska i vikt, bör det vara en gradvis och sunt. Vilket betyder att en ordentlig motion och riktig mat i tillräckliga mängder vid rätt tidpunkt. Inte en svält följt av flera binge. Balans är nyckeln. Ät gott, väljer din kost klokt, att leva ett hälsosamt liv.