Akut kolecystit är inflammation i gallblåsan, som orsakas av gallobstruktion av gallsten. Denna inflammation kan leda till en gangrenous gallblåsan utan medicinsk åtgärd kan vara en dödlig sjukdom. Kallbrand orsakas av cellerna lokala infektioner eller avbrott i blodtillförseln, vilket förekommer främst i fingrar och tår för döden, men ibland påverkar de inre organen. Hos personer som lider av sjukdomar i gallblåsan 10 procent gallsten blockerar gallgången som leder till inflammation i gallblåsan väggen. Gallflöde orsakar då ytterligare skador på gallblåsan och den ackumulerade vätskan, utöka gallblåsan. Denna ansamling av vätska och inflammation orsakar vävnadsdöd och detta tillstånd kallas gallblåsan gangrän.

Symptom

Hög feber och frossa är symptom på gallblåsan kallbrand och åtföljs av en hög puls. Många patienter har illamående och kräkningar, vilket är vanligt när man har en sjukdom i gallblåsan. Gallblåsan nekros kan störa funktionen i gallblåsan och kan också leda till problem i matsmältningssystemet, och lägg till obehag och lidande för patienten.Svullna och smärtsamma kramper är också några av de vanligaste symtomen på sjukdomar i gallblåsan. Lågt blodtryck och upplever en stel buk är andra tecken på inflammation i gallblåsan. Den blodtrycks kan leda till andra komplikationer såsom svimning och svår trötthet hos en patient.

Behandling

Normal fysisk kontroll inte var möjligt att fastställa upp gallblåsan kallbrand, i de flesta fall, är ultraljud krävs för att avgöra om en patient har en gangrenous gallblåsan. Analys av blod från en person med denna sjukdom höga vita blodkroppar (WBC) indikeras. Läkare utför också en datortomografi innan de definierar den bästa behandlingsplan.

Kallbrand är vävnadsdöd och kallbrand gallblåsan operation görs för att ta bort död vävnad för att stoppa smittspridning. Återhämtningstiden för gallblåsa operation beror på den tid som erfordras för snittet för att läka. Patienterna får intravenös vätska för att återfukta och bad att fasta under en viss tidsperiod. Vissa patienter måste genomgå öppen kolecystektomi för behandling, medan andra kommer att behöva gå igenom en laparoskopisk kolecystektomi.

Användningen av indometacin för att minska inflammation i gallblåsan är ganska vanliga och är oftast den första kuren för att lindra smärtan i gallblåsan. Indometacin är mycket effektiva för att minska svullnad och lindra smärta och feber. Du måste använda antibiotika för att stoppa spridningen av infektionen och hjälper kroppen klara av den inflammerade gallblåsan.

Sfinkterotomi är ett sätt att ta bort en gallgång biliary elektrokirurgiskt instrument som används har fastnat i detta läge av behandling. Detta verktyg används med hjälp av en liknande den som används i ERCP endoskop. Ibland kan en verktygs litotripsi används för att förstöra beräkningar med hjälp av ljudvågor med hög frekvens.

I vissa fall måste gallblåsan gangrän avlägsnas och detta är det enda alternativet, eftersom infektionen kan leda till cancer i gallblåsan. För att lindra smärtan i gallblåsan, kan en person måste vara på en diet och kommer att behöva följa en restriktiv diet efter operationen.