Gallblåsa är ett litet organ som bildar en del av matsmältningssystemet. Den har formen av ett päron och är i övre högra hörnet av bukhålan under levern. Butiker och frigör magsafter i tarmen för rötning av fet mat komponenter. Gallblåsan kontraktion är normalt efter måltider, när saften släpps galla för matsmältningen. Om detta kontraktion åtföljs av smärta, då det kan vara ett symtom på gallsten i gallblåsan. I sådana fall är varaktigheten av de gallblåsa spasmer längre och upprepas flera gånger. Gallsten är stenar och strukturer bildas som ett resultat av kristallisation av galla komponenter såsom kalciumsalter och kolesterol. Gallblåsan tenderar att svälla på grund av gallsten, vilket också kan blockera det normala flödet av galla i tarmen.

Symptom
överdriven sammandragning av blåsan kan leda till lokaliserad buksmärtor som kan pågå några minuter till några timmar. Intensiteten av smärtan varierar från mild till allvarlig och har en tendens att försämras under natten. Smärtan som har sitt ursprung i det övre högra sträcker sig till andra områden såsom knivar, rygg och händer. Regionen nära högra övre brukar röra på grund av sammandragning. Om en lodge gallsten i gallgången, blir smärtan så svår att de inte ens kan stå rak. Dessutom ett antal matsmältningssymtom, andra kan observeras i detta tillstånd. Dessa symptom uppträder eftersom saften galla finns inte tillgängligt för matsmältningen. Några av de tecken och symtom på gallblåsan problem är vanliga:

  • Återkommande kräkning uppstår när kroppen försöker bli av med överflödigt galla.
  • Sura uppstötningar uppstår när maginnehållet till matstrupen.
  • Utspänd buk observeras.
  • Feber är ett tecken på en infektion i gallblåsan.
  • Matsmältningsproblem som diarré eller förstoppning uppstå eftersom maten inte rötas korrekt.
  • Gulsot, som kännetecknas av gulfärgning av hud och ögonvitor ser. Detta händer på grund av det överskjutande beloppet av galla ansamlas i gallblåsan.

Behandling
När du har smärta i urinblåsan kontraktion, läkare utför datortomografi och ultraljud för att fastställa orsaken. Innan du försöker lösa problemet med icke-kirurgiska behandlingsmetoder. Smärtan kan inte styras med hjälp av medicinering för att lindra smärta. Snarare kan tillämpningen av värme orsaka en viss lättnad. Tecken på infektion gallblåsan, behandlades sedan med hjälp av antibiotika. Läkarna ordinerar också några orala läkemedel för behandling av gallsten.Dock är förändringen i kosten den viktigaste aspekten av behandling av gallblåsan problem. Alla typer av fet mat, fet mat, etc., bör helt elimineras från kosten, eftersom dessa livsmedel bör juice galla för matsmältningen. Frukt och grönsaker som är rika på fiber är rekommenderas i detta tillstånd eftersom de ger enzymer som förbättrar matsmältningen. Ärter, nötter, yoghurt, keso, etc, bör ingå i kosten, eftersom de förbättrar hälsan i matsmältningssystemet.

Även läkarna försöker ta bort gallsten på naturlig väg. Olivolja och citronsaft har visat sig vara oerhört användbart i detta avseende. Åtgärder bör tas på fastande mage på morgonen för att lösa upp gallstenar. Ett antal grönsaksjuicer såsom betor juice, morotsjuice, gurka juice, etc, hjälpa en hel del i att eliminera gallsten och minskar inflammation i gallblåsan. Om stenarna är stora och symptomen är så allvarliga att det normala livet påverkas patienten, läkare väljer kirurgiskt avlägsnande av gallsten. Den kirurgiska metoden kallas kolecystektomi. Patienten kan leva ett normalt liv efter operationen eftersom levern juice släpper nu galla i tunntarmen.

Vid buksmärtor rätt ganska ofta och har matsmältningsproblem också, det är inget fel med ett besök till en läkare för en kontroll. Även om du har fått diagnosen gallsten, betyder det inte att du måste opereras. Med lämpliga förändringar i kost och livsstil, kan problemet lösas.