Gallblåsan är en liten orgel placerad på högra sidan av buken nedanför levern. De huvudsakliga funktionerna i gallblåsan är att underlätta rötningen och lagring av galla. Det är en ihålig kropp och är ca 4 cm i diameter när den är helt utsträckt. När det finns ett överskott av kolesterol i kroppen, kan deponeras i gallblåsan, vilket kan orsaka smärta och gallblåsan sjukdom gallblåsan tider. Dessa avlagringar kallas gallsten eller gallblåsan stenar i överskott. Dessutom kan dysfunktionen i gallblåsan också vara orsaker till smärta i gallblåsan. Följande stycken lämna uppgifter om symptomen på gallblåsan smärta du måste begära och få den hjälp som behövs.

Gallblåsan problem indicants

Ofta symtom på en gallblåsa attack liknar andra matsmältning spår som inte upptäcks av vad de är. En av de vanligaste symtomet är förstoppning, vilket kan orsakas av andra förhållanden också. Om smärtan beror på gallblåsan problem, då måste man komma på rätt sida av den övre delen av buken. Detta är den självklara platsen, men du kan få mellan skulderbladen. Du kanske tycker att det är svårt att smälta fet mat och jag kan ha en färg eller ljus färg. Vanliga symtom är andra illamående, huvudvärk, speciellt på kvällen, diarré, känsla av att vara full, rapningar, gas och uppblåsthet. Bortsett från dessa, kan du känna en skarp smärta i buken och kan ibland ge feber.Smärta gallblåsan

En av de bästa formerna av smärta i gallblåsan är att kontrollera din kost och minska mängden kolesterol och fett som du förbrukar. Dessutom kan du också gå för rengöring dieter gallblåsan, vilket bidrar till att eliminera orsakerna till gallsten. Några av de bästa rengöring kost innehåller färsk päronsaft, citron och äpple. Du bör också försöka öka mängden soppa och enkelomättade fetter konsumeras. Linfrö, fiskolja, rapsolja och olivolja är bra källor till enkelomättade fetter. Andra åtgärder inkluderar användning av varma kompresser, med antiinflammatoriska eller smärtstillande medel.

Smärtan efter extraktion av gallblåsan

Många har klagat över smärtor efter operation gallblåsan stenar elimineras. Smärtan kan upprepas på den högra sidan av buken, och detta kallas post-kolecystektomi syndrom. Det kan finnas problem med gallgångarna, vilket kan leda till smärta, även efter att ha fått en gallblåsa kirurgi gjort. Också gallblåsan, flera andra komponenter i gallrelaterade, och om gallsten i det, kan smärtan förekomma. Vidare kan den smärta på högra sidan av buken uppstå på grund av andra sjukdomar såsom colon irritabile, magsår, etc., vilka inte är relaterade till detta tillstånd.

Gallblåsa smärta under graviditet

Smärtor i samband med graviditet är mycket vanliga, men då måste man vara försiktig med gallblåsan smärta. Det kan orsaka problem, inte bara under graviditeten, men efter att ha fött ett barn också. När barnet föddes, kan det finnas bultande intestinal sjukdom som kan orsaka stenar i gallblåsan. När gallblåsan är blockerad på grund av stenbildning, vilket resulterar i smärta. Vanligtvis är operation för att avlägsna gallblåsan utföras efter barnets födelse, men om smärtan är outhärdlig, då kan du göra under graviditeten.

Gallblåsan smärta utan Stones

Det finns stunder där det kan vara smärta i höger övre buken, och testet kanske inte kan detektera stenarna i gallblåsan. Detta kan bero på en sjukdom som kallas biliär smärta alithiasic pga obstruktion eller fel på gallblåsan. Om så är fallet, kan du behöva gå igenom en annan typ av test som kallas ejektionsfraktion i gallblåsan där ett färgämne används, och utforskandet av gallblåsan tas efter ett hormon injiceras som hjälper gallblåsan att ingå avtal. Storleken av gallblåsan mäts för att upptäcka eventuella defekter i gallblåsan. Dessutom, finns det tillfällen när det bukspottkörtelinflammation kan leda till smärta i den högra övre delen av buken, en liknande symptom på gallblåsa smärta.

Därför kan gallblåsan smärta bero på flera orsaker. Om något av dessa symtom, omedelbart söka läkarvård.