Vesikulära polyper är den vanligaste av prognoser som förekommer i slemhinnan i gallblåsan. Det sägs att påverka cirka 4-5% av befolkningen. I de flesta fall krävs ingen behandling som krävs för detta tillstånd. Personer med diagnosen det har ofta många frågor om dessa utväxter. Följande punkter ger information som hjälper till att skingra alla tvivel om detta villkor diskuteras.

En översikt Polyper är
spruckna blåsor som uppstår i slemhinnan i gallblåsan, som sticker ut från väggarna. De är ofarliga utväxter som gör muskelvävnad inflammatoriska och kolesterol. Cirka 95% av fallen är inte cancer och inte leder till cancer. Men i vissa fall är dessa adenomatösa polyper är arten och framsteg att bilda cancertumörer. Gallblåsan sjuka, där väggen av orgeln blir mycket tjock på grund av kraftig tillväxt av lager av celler kallas adenomyomatosis.

Typ av
Det finns fem typer av utväxter som kan uppstå i en patient. Dessa inkluderar cholesterolosis adenokarcinom, hyperplastiska, adenomyatosis och kolecystit. De vanligaste formerna är cholestrosis och adenocarcinom. Cholestrosis uppstår på grund av ackumulering av kolesterol i gallblåsan och slemhinnorna i kroppen. Adenocarcinom är en typ av cancer i gallblåsan. Därför bör det vara en farlig form av bläckfisk. HPs är taggiga, medan adenomyatosis gallblåsan är en typ av cholecystoses hyperplastiska och kolecystit är inflammation i gallblåsan på grund av gallsten.Storleken av polyper
Formatet är den viktigaste faktorn som bidrar till att avgöra om det är cancer eller noncancerous. En polyp som är ca ½ tum i storlek (ca 10 mm), sägs vara godartad. Dessa utväxter kräver ingen behandling. Ett resultat av slemhinneskiktet i gallblåsan som utvecklas i ett fingerformat utsprång är känd som cholesterolosis eller gallblåsan jordgubb. Detta sker på grund av en överdriven ansamling av kolesterol och triglycerider i epitelbeklädnaden inom makrofager. Dessa tumörer är i allmänhet godartade. De som är större än 10 mm i diameter sägs leva med hög risk, och kan bli elakartade. Dessa bör behandlas med kolecystektomi.

Symptom
Symptomen brukar inte ses. De utväxter oftast upptäcktes av misstag under en ultraljudsundersökning för något annat tillstånd, eller buksmärtor. Dessa uppträder oftast hos personer som lider av gallsten. Om du upplever några symtom brukar inkludera smärta och ömhet i övre högra kvadranten. En skarp smärta i höger övre magen smärta tyder oftast gallsten.

Diagnostiska test
De polyper ovan upptäcks vid en genomsökning. Detta test används för att bestämma storleken på tillväxten. Förutom ett ultraljud, kan läkaren föreslå positronemissionstomografi (PET) eller datortomografi (CT). Detta hjälper i bedömningen av cancerceller i fallet med större.

Behandling
I de flesta fall, polyper kräver ingen behandling, därför att de är ofarliga. Men de som har potential att bli cancerogena bör behandlas. I detta fall är det nödvändigt att undersöka under en tidsperiod. Detta hjälper läkaren att räkna ut om att omvandla rester cancer eller godartad. Annars bör patienten genomgå kolecystektomi (gallblåsan bort). Om polyper är mindre än 1 cm eller 1,5 cm i diameter, kommer läkaren regelbundet övervaka utvecklingen och bedöma utvecklingen misstanke.

Gallblåsan polyper som är mer än en tum är storleken, har ca 70% större risk att bli cancerogena. Således en polyp som är ca 1 cm till 1,5 cm, följs upp regelbundet i ungefär två år. Om det efter denna period, finns det ingen förändring, antas det att adressen inte behövs. Beroende på tillståndet, kommer läkaren att avgöra behandlingsplan.