Gallblåsan är en liten orgel, en päronform ligger nära levern. Den gallblåsegalla är en butik, som är en bitter vätska är brun gulaktigt grön eller mörk färg och utsöndras av levern. Det finns många vesikulära sjukdomar såsom kolecystit, biliär kolik och gallsten, biliär kolik, etc. är en sjukdom som orsakar svår smärta och kramp i övre högra delen av buken regionen gallblåsan. Denna smärta är beroende på närvaron av stenar i gallblåsan gallgångarna. Dessa Gallsten bildas när galla blir alltför koncentrerad och börjar kristallisera, vilket kan leda till obstruktion av gallgången. Det finns tre typer av gallsten att dessa stenar, kolesterol stenar och pigment stenar blandat. Smärtan beror på trycket appliceras när musklerna kontraktet i gallgången och försöka driva stenarna i gallblåsan.

En överviktig person har en risk att utveckla gallsten eller gallblåsan. Nästan en tredjedel av patienter med gallsten tenderar att utveckla smärta. Kvinnor som är på p-piller, gravida kvinnor och kvinnor som tar östrogenbehandling, särskilt efter klimakteriet har en högre risk att utveckla biliär smärta. Gallsjukdom kan också orsakas på grund av hög ålder eller ärftlighet. Andra faktorer som kan leda till utveckling av denna sjukdom är diabetes, plötslig viktminskning, vissa läkemedel och gastrointestinala besvär. Vi ses på symptomen, behandlingsmetoder och förebyggande åtgärder av galla smärta.

Symptomen på kolecystitDet finns många tecken som kan prägla galla kolik. Symptomen är också aktiveras när en person bryter fastan och äta en kraftig måltid.

  • Det vanligaste symtomet på detta hälsoproblem är en konstant smärta i övre delen av buken regionen.
  • Det finns en känsla av tryck i den övre abdominala regionen strax under bröstbenet, vilket kan vara liknande gasackumulation. Smärtan kan också upplevas i området nära levern. Smärtan tenderar att sprida sig och kan kännas i höger skulderblad.
  • Individen kan också lida av feber och illamående, följt av kräkningar.
  • En tung känsla, speciellt efter att ha ätit en måltid som innehåller fett är ett annat symptom på gallsten.

Diagnosen av gallkolik

Om en person upplever symtom som anges ovan, så ska du kontakta läkare. Läkaren kan utföra en fysisk undersökning och söka individer upplever smärta, speciellt i övre delen av buken regionen. Ultraljud kan också antas att påvisa förekomsten av gallsten. Personen kan också behöva kontrollera om ditt blod lider feber eller om du upplever ihållande smärta.

Behandla biliär kolik

För att förhindra uppkomsten av biliära gallstenar och smärta, bör bibehållas i kontrolldieten. Undvik att ta en måltid med hög fetthalt och öva en hälsosam livsstil. Om du diagnostiseras med denna sjukdom i gallblåsan, kan din läkare förskriva dessa behandlingsmetoder;

  • Din läkare kan ordinera smärtstill att lindra smärta orsakad av kolecystit.
  • Kost, som också är känd som gallblåsa kost bör omfatta livsmedel som innehåller mycket fiber och fett.
  • Om smärtan blir intensiv, då den enskilde kan behöva genomgå gallblåsan kirurgi kallas kolecystektomi, vilket är ett förfarande för att ta bort det drabbade blåsan genom ett litet snitt i buken.
  • Om symptom på galla kolik efter gallblåsan bort är märkt sedan några mediciner för att hjälpa lösa upp gallstenar kan förskrivas.

Kontakta din läkare omedelbart om du upplever frossa orsakas på grund av feber, eftersom det kan vara en indikation på kolecystit, vilket är infektion i gallblåsan. Individer som får diagnosen galla kolik bör omfatta livsmedel som innehåller mycket fiber i kosten. De måste också behålla din vikt och undvika fet mat.