Som namnet säger, Gallsten är hårda, som inert deponeras i gallsten. Storleken på en beräkning kan vara så liten som ett korn, eller kan se ut som en golfboll. Likaså de asymtomatiska gallstenar i många människor, även om de kan orsaka medicinska komplikationer av akut i vissa fall. Behandlingsalternativ Gallsten beslutas utifrån svårighetsgraden av symtomen, det allmänna hälsotillståndet i komplikationer av patienten och framtiden (om någon).

Behandlingen av gallsten: Förklaras

I medicinska termer, är förekomsten av stenar i gallblåsan kallas gallsten. Symtom som vanligen gallsten och symptom är uppenbara i de övre högra buken smärta, svullnad, feber, illamående, kräkningar och avföring färgförändringar. Terapi för gallsten anses endast när det finns betydande indikationer. Alternativen för behandling av gallsten är många, varav kirurgi är det bästa alternativet. Men det finns inga kirurgiska alternativ för patienter som inte är i skick att genomgå kirurgi tekniker. Några av de behandlingsalternativ för gallsten är:Kirurgi
Kirurgi är den mest tillförlitliga behandlingsalternativ för gallsten. Called kolecystektomi, kan utföras med användning av öppen kirurgi eller laparoskopisk procedur är inte invasiva. Det senare är ett bättre val eftersom det inte kräver sjukhusvistelse och återhämtningsperioden är kortare jämfört med öppen kirurgi. I en laparoskopisk kirurgi gallsten, är små snitt görs i den övre delen för att avlägsna gallblåsan. Om allt går bra, är att patienten släpps samma dag själv.

Läkemedelsbehandling
Med detta alternativ för att behandla gallsten, patienter som får ursodeoxicholsyra (UDCA) eller kenodeoxicholsyra (CDCA) som orala piller. Båda läkemedlen är användbara för att lösa upp stenarna. Men frågan om behandling av gallsten med medicin är den tid som krävs för fullständig borttagning av gallsten, som kan vara upp till två år. Det finns en hög sannolikhet för reformer gallsten i framtiden.

Metod Litotripsi
extrakorpo chockvåg litotripsi (ESVL) eller litotripsi är helt enkelt inte längre ett populärt val för behandling av gallsten. Anledningen till att risken för ytterligare komplikationer till behandling, såsom buksmärta och inflammation i bukspottkörteln ökar. I denna form av behandling av gallsten, hög energi ultraljud inträffar högra övre delen av buken, där det finns stenar. Dessa stenar chockvågor separerades i mindre fragment, vilka sedan avvisas från kroppen.

Upplösnings behandling
är terapi gallstensupplösning fokuserat på upplösningen av de beräkningar med vissa kemikalier. I detta finns det fortfarande två alternativ för att behandla gallsten, muntlig metod och metoden för kontakt. Den första handlar om intag av orala piller formulerade med gallsyror, medan kontaktlösningen gjordes genom att injicera av MTBE (MTBE förkortat). Terapin av upplösningen utförs vanligtvis med litotripsi för bästa resultat. Men det finns inga komplikationer och kostnaden för behandlingen är mycket hög.

Gallsten naturlig behandling
I naturlig behandling av gallsten, helande örter som främjar utsöndringen av galla juice som tas i specifika mängder. Exempel på växtbaserade läkemedel är mjölk tistel, gurkmeja och kronärtskocka. Ett annat alternativ för behandling av gallsten hemma är gallsten tråd. Den upprätthåller en flytande diet och olivolja konsumeras i stora mängder är effektiva i att bli av gallsten. Men det kan ta lång tid att ta bort stenarna och dess effektivitet är oförutsägbar.

För människor som lider av symtom som tyder på gallsten, är snabb diagnos ett måste. Detta beror på närvaron av stenar i gallblåsan indikerar gallblåsecancer hos vissa patienter. Därför är det bättre att utesluta allvarliga hälsoproblem så snart som möjligt. Din läkare kommer att diskutera behandlingsalternativ för gallsten, och föreslå ett lönsamt alternativ för patienten. Kort sagt, behandling av gallsten utan kirurgi hos patienter selektiv som inte kan opereras på grund av vissa underliggande hälsoproblem.