Gallblåsan ligger nära levern, gör galla lagring ett mycket viktigt (magsafter). Gallan produceras i levern är viktigt för att smälta feta livsmedel. Denna digestionsvätska innehåller fettämnen såsom kolesterol. Men när mängden kolesterol, små kristaller, som så småningom kombineras för att bilda fasta bitar kallas gallsten. Med andra ord, gallsten som orsakar enorma smärta, vanligtvis bildas när kolesterol i gallblåsan överstiger den normala nivån. Eftersom mängden av galla i gallblåsan är mycket lägre, gallsten är benägna att bilda när kolesterol härdar.

Gallsten utan avlägsnande kirurgi
Läkare föredrar operation när det gäller att ta bort gallsten. Förfarandet innebär kirurgiskt avlägsnande av gallblåsan allt för att få gallsten permanent. Men kirurgiska ingrepp har sina nackdelar, såsom de hälsorisker som är förknippade med den. Dessutom kan det ta dagar eller månader att återhämta sig från operationen. I allmänhet, patienter upplever svår smärta under de första 3-4 dagarna efter operationen. Vidare är det inte tillåtet att lyfta tunga föremål under en period av 1-2 veckor, om inte patienten har återhämtat sig helt. Observera att kirurgi är en sista utväg och endast användas när alternativa terapier inte förbättrar patientens tillstånd.

Borttagning av gallsten naturligtDiet: Att ha en fiberrik kost ofta patienter som lider av gallsten rekommenderas. Införandet av hög fiber livsmedel är viktigt att ta bort överskott av kolesterol från kroppen.

Gallsten bildas vanligtvis på grund av överskott ansamling av kolesterol i gallblåsan. 80% av fallen diagnostiseras med beräkningar av härdat kolesterol. Därför, i syfte att minska kolesterol, skulle en enkel lösning vara att öka lösliga fibrer i kosten, äta mycket frukt och grönsaker.

Säg nej till socker och fet mat
De livsmedel som innehåller mycket socker, såsom kakor och fjäderfäprodukter är kända för att höja kolesterol i kroppen. Så undviker dessa livsmedel tills problemet med gallsten inte är löst, är det ett måste för att undvika ytterligare komplikationer.

Öka vattenintaget: Drick mycket vatten är också mycket viktigt att bli av med gallsten. En enda fiberrik kost kan inte ge önskat resultat. Förbrukningen av vatten bör ökas till 10 glas vatten varje dag. Vatten hjälper till att avlägsna gifter och överflödigt kolesterol via urinen. Tillsammans med vattnet, är det viktigt att använda andra vätskor, i synnerhet äppeljuice.

Vitamin C: Personer med högt kolesterol du bör öka ditt intag av vitamin C. Du kan ta C-vitamin för att upplösas härdat kolesterol i gallblåsan.

Droger: Det finns många användbara läkemedel för att bryta upp gallsten. Det kirurgiska ingreppet inte är ett dyrt sätt att lösa upp gallstenar.

Naturläkemedel

Kronärtskocka: Kosttillskott och kronärtskocka extrakt som fungerar som en tonic för levern, stimulerar främst galla produktion och minskar nivån av kolesterol i gallblåsan. Detta i sin tur bidrar till att lösa upp gallstenar naturligt.

Milk Thistle: Det här är en annan naturlig medicin för att ta bort dessa smärtsamma gallsten. Ingredienserna i mjölktistel ökar mängden galla som produceras, vilket hjälper till att avlägsna gallstenar.

Gurkmeja: Den gurkmeja i kosten är en av de mest enkla lösningen för att hålla ut gallsten. Denna ört är mycket viktigt att normalisera flödet av galla i gallblåsan, vilket i sin tur befrämjar sönderfallet av pappers gallsten.

En sak att notera är att när gallblåsan utvecklar en allvarlig infektion på grund av närvaron av stora stenar av kolesterol gallsten naturligt eliminering är inte möjligt, och operation är fortfarande det enda alternativet för att lösa problemet. Som vi alla vet, är förebyggande alltid bättre än att bota. Därför är ett enkelt sätt att förhindra uppkomsten av gallsten att äta mycket frukt och grönsaker, och begränsa konsumtionen av fjäderfäprodukter.