Stenen eller grus som en liten gåva material i gallblåsan kallas gallsten. Som alla vet, de viktigaste funktionerna i gallblåsan gör galla juice lagring (produceras i levern) och galla frigivning när det behövs. Juicen innehåller gallsyror, kolesterol, protein, bilirubin och salter. I det fallet är hög koncentrationen av fettämnen och bilirubin, är galla saft härdad och formad som små stenmaterial. Gallsten ileus är en sällsynt komplikation som kräver omedelbar terapeutisk intervention.

Utveckling av gallsten, är inte ett sällsynt tillstånd i medicinsk vetenskap. Dock är gallsten ileus ett specialfall, som åtföljs av symtom på tarmobstruktion. Så egentligen, vad menar du gallstens ileus? Det är en medicinsk komplikation, i vilken en eller flera gallsten i skjulet delen av ileum och förhindra partiklarna av partiellt smält mat flyttar till den nedre tarmkanalen. Enligt medicinska rapporter, boende gallsten i ileum bidrar till mekaniska problem tarmobstruktion hos ca 1-4%.

Att vara överviktiga eller feta och med en familjehistoria av gallsten är de viktigaste riskfaktorerna för gallsten ileus. Honorna är mer benägna att utveckla gallsten. Patienter med denna tarmobstruktion problem tillhör geriatriska patienter, särskilt de med underliggande sjukdomar och störningar. För att vara mer exakt, äldre människor som har fått diagnosen högt blodtryck, leversjukdomar och diabetes, etc. har en högre risk att utveckla tarmobstruktion andra. Som väntat, andra kliniska tecken på gallstens ileus i skiljer sig från patient till patient.Symptom
Problemet med gallobstruktion ileum som är, symtomen är vaga och uppträder intermittent i många fall. Därför är samma diagnos vanligtvis utförs medan de röntgenbild tester av andra medicinska problem. I de tidiga stadierna, inte de som drabbas oftast inte kännas rätt utan tydliga symtom. De kan uppleva en ackumulering av överskott av gas i mag-tarmkanalen, tillsammans med smärtsamma tecken. Några av buksymtom menar gallsten ileus listade.

  • Återkommande episoder av buksmärtor
  • Illamående och kräkningar
  • Svullnad och smärta i buken
  • Överdriven gasbildning och uppblåsthet
  • Svårigheter att tömma avföring
  • Effekt av uttorkning

Behandling
förekomst av fistlar i närheten av denna orsak intestinal obstruktion av gallblåsan. Detta gör en väg för gallsten i förstoppning och ileum. Vid buksmärtor och kräkningar visas för högst 3 dagar i följd, bör du besöka en vårdcentral för rätt diagnos. Läkaren kan utföra ett test av röntgen standard i kombination med datortomografi (CT) och ultraljud av buken för att diagnostisera gallsten ileus och andra medicinska tillstånd som efterliknar symtomen rapporterade.

När ileum gallobstruktion bekräftas, kommer läkaren att diskutera lämpliga behandlingsalternativ med patienten. Om inte omedelbart genom behandling ökar möjligheten av brott på höljet, som i sin tur är associerad med inre blödningar, läckage av tarminnehåll och spridning av infektionen. Även om det finns olika strategier för förvaltning av gallsten ileus, är den enda tillförlitliga behandlingsalternativ kirurgiskt avlägsnande av skymmande materialet. Det finns två typer av kirurgiska ingrepp för gallsten ileus, ett steg procedur för patienter relativt friska och två steg-anvisningar för riskpatienter.

Ett val fas av operationen, är tre olika procedurer utförs samtidigt - först är enterolithotomy (skarp intestinal längdled för att avlägsna gallstenar), följt av kolecystektomi (borttagande av gallblåsan) och fistel reparation (stängning av fistel). Dessutom enterolithotomy eller kolecystektomi utförs endast i det första steget i ett förfarande i två steg. Efter detta är den andra etappen genomförs innebär reparation fistel. Kandidater som deltog i en av två former av galla kirurgi bör gå för regelbundna uppföljningsbesök för att minimera postoperativa komplikationer och kolangit liknande.

Tyvärr, är prognosen för gallstens ileus inte bra för de flesta patienter. Detta beror främst på intermittenta symtom som leder till försenad diagnos och behandling. Om diagnosen ställs tidigt, kan en god prognos förväntas för patienter. När det gäller förebyggande av ileus gallsten, är målet att undvika de faktorer som bidrar till bildandet av gallsten. Därför förebyggande åtgärder, är viktkontroll ingår och inklusive livsmedel rika på magert, fiberrik kost.