Gallsten är små fyndigheter av sten i gallan, som är reserverad i gallblåsan. Bile hjälper till i matsmältningen. Gallsten är en av de vanligaste sjukdomar i gallblåsan. Drift måste utsättas för stenen för att ta bort dessa avlagringar. Denna kirurgiskt avlägsnande av gallblåsan är känd som kolecystektomi, som hjälper till att lindra akut smärta. Bile obalans är en av de vanligaste orsakerna till gallsten.

Ibland kan människor utvecklar tecken och symptom på galla, såsom beräkningar gallsten ileus, definierad som en beräkning hindrar tunntarmen stora, empyem, vilket är en ansamling av pus i gallblåsan och gallblåsan galla borrning.

Kirurgi Tillvägagångssätt



Allmän anestesi före operationen. Vanligtvis varar omkring ett par timmar. Det finns två alternativ öppen kirurgi och laparoskopisk gallblåsan kirurgi gallblåsan. Den första görs genom att ge ett stort snitt för att avlägsna gallblåsan. Det återstår att vara det bästa alternativet om laparoskopisk kirurgi inte kan göras och om ärrbildning gamla blod eller blodpropp, när den inte görs på rätt sätt. Laparoskopisk gallblåsan kirurgi är vanligast valt att ta bort gallblåsan med gallsten. Detta är poppar magen koldioxid eller luft att ha en tydlig vision och sedan införandet av ett visualiseringsverktyg som kallas en laparoskop och instrument genom ett snitt i buken. Videomonitor och sedan vägleda kirurgen att andra nedskärningar som ges för att avlägsna gallblåsan. Detta tar bort gallsten gallblåsan och gallgången. I sällsynta fall kan stenar utvecklas i gallgången stenar efter avlägsnande av gallblåsan. Denna intervention är relativt säker och återhämtningstiden är ca 1 vecka. En person kan återvända till sina dagliga aktiviteter inom 10 dagar efter kirurgiskt avlägsnande av avlagringar. För laparoskopisk gallblåsan kirurgi tar 2-3 veckor för att lindra smärta.

Biverkningar och risker

Biverkningar inkluderar dragkraft på metabolismen av fett matsmältning, är gallrelaterade utförs. Orsakar också en minskning av utsöndringen av galla. För att bryta ner fett, är utsöndring av galla krävs och detta sker i gallblåsan galla. Avlägsnandet av gallblåsan producerar en reduktion i utsöndringen av galla och sätter belastningen på levern konsumerar hydrerad och mättade fetter. Komplikationer kan innefatta blödning, skador på den gemensamma gallgången, intern och orsakade infektion eftersom snittet. Det finns vissa risker och risken för narkos, och skador på cystisk kanalen som bär galla i gallgången, galla läcka in i bukhålan och, ibland, driver i gallgången. Gallsten efter gallblåsan kirurgi kan också vara närvarande i bukhålan. Galla transporteras in i tunntarmen genom gallgången till levern, där det skapas. Avlägsnande av gallblåsan gör kroppen kan lagra gallan mellan dieter. I vissa fall, människor visar klagomål som rör buken, såsom gas och uppblåsthet. Efter operation, kan en person känna muskelvärk brett sparken på grund av anestesi, uppblåsthet, diarré, illamående och motvilja mot mat.

Och "viktigt att den personen att rådfråga läkare omedelbart symtom som smärta på grund av gallsten. Att skjuta kirurgi kan leda till andra komplikationer såsom obstruktion av kanalen i gallblåsan som leder till andra organ helt.