Grumlig urin eller mjölk urinen kan vara ett tecken på någon form av sjukdom eller infektion i en människa. Normal urin har ett brett utbud av färger från ljust till mörkt, som vatten bärnsten. I själva verket, färgen på urin beror i allmänhet på graden av hydratisering och ammoniak i kroppen. Men kom ihåg, grumlig urin är ett symptom och inte en sjukdom i sig. Men förändringar i urinen färg eller klarhet kan ofta vara irriterande, särskilt om de åtföljs av andra urin symtom såsom frekvent urinering och smärta eller brännande känsla vid urinering.

Grumlig urin är vanligast på morgonen, är urinen mer koncentrerad beroende på sänkta nivåer av vätskor under natten. Nu försöker vi förstå vad som orsakar grumlig urin i människor och hur du kan bota.

Vilka är orsakerna till grumlig urin?Dehydrering: uttorkning, en vanlig orsak till många hälsoproblem, är också betydligt ansvarig grumlig urin. Förlusten av kroppsvätskor, särskilt på grund av svettning, motion eller intag av mindre vätska kan minska nivåerna av vatten i kroppen vilket leder till uttorkning.

Fosfatkristaller: En av de vanligaste orsakerna grumlig illaluktande urin är närvaron av överskott fosfatkristaller i urinen. Detta tillstånd är helt ofarligt och oftast uppstår när en person äter en stor måltid bestående av rödbetor, sparris, etc. eller mjölkdrycker med högt fosfater. Fosfat kristaller utfälles och orsakar urin eller mjölkig.

Flytningar: Vaginal ansvarsfrihet är den viktigaste orsaken till grumlig urin hos kvinnor. Oavsett om det är en normal eller onormal flytningar, flytningar i sig är ett symptom som kan ha många orsaker till hans närvaro.

Vitamintillskott: Överdriven konsumtion av vitamintillskott kan också orsaka grumlig urin hos män och kvinnor. Vattenlösliga vitaminer som vitamin B och C-vitamin, eller inte lagras i kroppen eller lagras endast i små mängder. Därför överdrivet intag av dessa tillskott kan orsaka överdriven rodnad genom njurarna, som utvisas i urinen.

Urinvägsinfektioner: urinvägsinfektioner (UVI) och pyelonefrit kan orsaka grumling och pus i urinen, speciellt hos män. Pyelonefrit är ofta förknippad med flanksmärta eller brännande känsla vid urinering, frekvent urinering, feber eller symtom på en del andra infektioner.

Urinvägsinfektioner: mörk urin beror också till uppkomsten av en blåsa infektion, såsom cystit. I detta tillstånd är dis på grund av närvaron av vita blodkroppar i urinen. Frekvent urinering, svår smärta eller brännande känsla vid urinering, feber eller frossa är några andra symtom i samband med cystit.

Gonorré: sexuellt överförbar sjukdom som kallas gonorré som orsakar koncentrationen av bakterier i urinen är en annan viktig orsak till förändringen i färg av urin eller grumlig urin hos män och kvinnor.

Proteinuri: Ett annat bekymmer för grumlig urin är proteinuri, som uppstår på grund av alltför hög koncentration av protein i urinen. Proteinuri är också en vanlig orsak till grumlig urin under andra och tredje kvartalet. Proteinuri med högt blodtryck kan vara en kombination av oro under graviditeten och därför kräver omedelbar läkarvård.

Andra faktorer: njursten, prostatit (inflammation i prostatan) och Bilharzia (angrepp med eller som ett resultat av infektion av en parasit av släktet Schistosoma) är andra möjliga orsaker till grumlig urin. Ibland slem i urinen kan också ge ett grumligt utseende.

Vad göra när urinen ser grumlig?

Grumlig urin är en källa till oro, om det är på grund av en allvarlig bakomliggande sjukdom, eller det kan vara något att oroa sig för, speciellt om det är på grund av att konsumtionen av vissa livsmedel. Oavsett anledning är det viktigt att beakta dess frekvens. Och "väl om sett en eller två gånger, men om det händer tillräckligt ofta, då är säkert kallad medicinsk hjälp. Det är bättre att göra följande iakttagelser innan du går till en läkare för att göra det lättare för honom att identifiera den verkliga orsaken bakom problemet.

• När gjorde du först märke grumlig urin?

• Hur ofta utvisa grumlig urin?

• Grumlig urin åtföljs av smärta eller brännande vid urinering?

• Är du på någon medicin?

• Vilka är de livsmedel som äts på sistone?

• Vilken är din sexuella historia under det senaste året?

• Har du nyligen drabbats av någon form av sjukdom?

Hur är grumlig urin?

I de flesta fall, behandlingen av själva sjukdomen, men om det kvarstår i mer än en dag eller två, se en läkare blir nödvändig. Behandling av urin grumlig beror främst på den bakomliggande orsaken. Läkarna först försöka hitta orsaken bakom problemet, beroende på vilken ytterligare behandling rekommenderas. Antibiotika och diuretika är mycket effektiva vid behandling av infektionen och lindra smärta eller obehag i samband med urin grumlig. Patienterna uppmanas också att ta till 6-8 gram vatten en dag och upprätthålla god hygien för att förhindra denna sjukdom.

Huskurer kan behandla eller mjölkaktig urin?

Det finns några huskurer som kan användas för att behandla urin grumlig, endast om dess närvaro är sällsynt. Urinen är inte klart är ofta på grund av uttorkning och behandla följande åtgärder kan användas.

• blåbär hjälper till att minska grumligheten av urinen. Saft av tids flera gånger om dagen kommer att lösa problemet.

• Äppelcidervinäger är ett annat hem botemedel mot urin grumlig. Det är i princip användbar för dem som har urinvägsinfektioner. Det bör emellertid inte användas som ett alternativ till medicinsk behandling.

• De koriander kan också användas för det här problemet. Koka koriander i vatten under en tid. Låt kylvätskan. Filtrera i en annan behållare och dricka två gånger två gram per dag.

Ovanstående medel skall endast användas som ett komplement till medicinsk behandling, och först efter att ha diskuterat med en läkare. Rätt strategi vid rätt tidpunkt kommer att bidra till att behandla problemet med grumlig urin är ett säkert och effektivt sätt.