Mjäll är lätt att observera på öronen, ögonbryn och hår. Det är också observerats i håret, tungt. Mjäll är närvaron av silver och blanka skalor på håret. Genom att kamma håret, mjäll detta tenderar att släppa hår och ögonbryn falla eller axlar. I vissa fall mjäll, även skorpor eller knölar. Ibland tenderar mjäll att orsaka ännu klåda.

Orsakerna till mjäll
Det finns flera orsaker som kan leda till mjäll. Använda schampo som innehåller starka kemikalier, klimatförändringar och exponering för kyla är några av de skäl som kan orsaka mjäll. Föroreningen är också en av anledningarna som kan leda till mjäll. Håret orena ger också ett enkelt sätt för mjäll. Se därför till att håret tvätta och ren regelbundet.

Hur man behandlar mjäll
Låt oss titta på några huskurer som hjälper vid behandling av mjäll mjäll.

  • Doppa en grekiska hö frön i vatten över natten och mala endast på morgonen. Applicera pastan på huvudet. Låt degen är i hårbotten tills degen för att torka och sedan tvätta med varmt vatten och mild tvål. Var noga med att tvätta hårbotten och ingen pasta i hårbotten. Upprepa denna process för bästa resultat. Det är ett naturligt botemedel mot mjäll och kommer att göra underverk.
  • Innan du tvättar håret, applicera citronsaft till hårbotten. Efter 20-30 minuter, tvätta håret. Detta är en av effektiva behandlingar för mjäll bota.
  • Saften av ormen kalebass har också visat sig effektiv i mjäll. Tillämpa denna saft regelbundet till hårbotten för att bli av med mjäll.
  • Rödbetor också gör underverk för att utrota mjäll. Skär rödbetorna i små bitar och tillämpa sin saft på hårbotten. Låt den vara i hårbotten i 20 minuter och sedan tvätta håret. Det finns också bitar av rödbeta bara gnugga hårbotten önskat resultat. Du kan gnida bitarna i hårbotten på natten och tvätta håret på morgonen. Denna behandling kommer att hjälpa till att kontrollera mjäll.
  • Massera håret regelbundet med en blandning av olivolja och mandelolja bidrar också eliminering av mjäll. Massera hårbotten med blandningen av olja och efter 15 minuter, kan du tvätta håret. Förvara inte på din hårbotten under en längre tid, eller en brännande känsla upplevs. Resultaten kommer att synas om detta förfarande följs regelbundet i en månad.
  • Massera håret med yoghurt kommer också att bidra till en viss grad. I sällsynta fall kan det också ha en negativ effekt på håret. Närvaron av syra i yoghurt tenderar att orsaka grått hår.


Upprepa dessa mjäll behandlingar regelbundet för bästa resultat. Mjäll kan leda till håravfall och kan skada håret. Om det inte behandlas i tid, kan mjäll spridas till andra delar av kroppen och kan även bli kronisk. Därför bör mjäll behandlas så snart som möjligt. Jag tror att, vid det här laget bör ha en klar uppfattning om hur man kan bota mjäll.

Flera mjällschampon är på marknaden kommer att bidra till att minska mjäll också. Du kan prova en av dem. Mycket ofta dessa schampon innehåller starka kemikalier i dem som kan skada ditt hår. Därför, om du märker några biverkningar, är det bättre att sluta använda dem. Jag hoppas att jag har löst "sätt att behandla mjäll query" med den här artikeln. I framtiden, om någon frågar dig om råd mjäll behandlingar, nu kommer att kunna hjälpa.