Om du inte slå detta, förmodligen under hot om att förlora sina liv. Vad jag menar är pulsen. Pulsen levererar ett hjärtslag och är i varje plats där en artär är komprimerad mot ett ben, till exempel, på halsen och handleden, vilket är den vanligaste. Nu antalet slag per slag per minut, är en del av vår hjärtfrekvens. Frekvens låter förvirrande, hjärtat och pulsen? Följande lösa sina problem.

Vad är pulsen och hjärtfrekvens vilket är det?
Pulsen är antalet hjärtslag per minut. I medicinska termer kallas det hjärtklappning blod ett hjärtslag. Den normala pulsen är en av de vitala tecken som tyder på om en person är i rosa för hälsa, särskilt när det gäller hjärthälsa. De vanligaste platserna för våra kroppar, som kan hittas är pulsen på halsen (hals), handled (radialartären), knä, inre armbåge (armartären) och nära ankeln. Nu hjärtfrekvensen är antalet hjärtslag i en minut. Haken är att det kan finnas en skillnad mellan hjärtfrekvens och puls beroende på orsaken till sjukdomen.

Faktorer som påverkar puls
Handleden är inte konstant hela tiden och det finns flera faktorer som påverkar vår puls. Dessa faktorer är

  • Kroppstemperatur
  • Kroppsstorlek
  • Nivå Fitness
  • Fysisk aktivitet
  • Den mentala tillstånd
  • Medicin
  • Kropps läge


Dessa faktorer kör en liten variation av hjärtfrekvensen. Till exempel, om du kontrollera din puls efter ansträngande träning, vilket kommer att vara annorlunda än när den är i vila kallas vilopuls.

Vad är den genomsnittliga vilopuls?
Män: Den genomsnittliga vilopuls för män är ca 70 slag per minut. Om pulsen är på 60-talet, ja, då hjärtat är i en bra form. Om en person har en vilopuls på 50, är ​​perfekt. Om allt är väl över 70, vilket indikerar att hjärtat är inte på ett bra sätt.

Kvinnor: När det gäller att vilopuls för kvinnor det svagare könet verkar ha en bättre skick. För dem är det mellan 60-70 slag per minut. Detta tenderar att fluktuera i kvinnor, beroende på flera faktorer. Mått Som tidigare nämnts, förbindelsen med vikt och ålder påverkar den normala hjärtfrekvensen eller vila, vilket gäller för både män och kvinnor. Yngre kvinnor kan ha en ökad frekvens av pulser. Likaså för idrottare vilopuls normal eller genomsnittet är förvånansvärt låg, men detta är på grund av deras regelbunden fysisk aktivitet och intensiv. Och '50s bas och idrottare som är mycket villkorat, du kan även ha en puls, som 40 år.

Barn: Barn som är 1 år eller yngre har en hög puls som 100 och 160 slag per minut. Samtidigt vilopuls för åldrarna 1-11, är mellan 100 och 140. Läs mer hälsosam puls.

Hög och låg puls
Villkoret när hastigheten på den person vilopuls, normal är mindre än 60, det kallas bradykardi. Dock anses det ett symptom på ett problem när det är mindre än 50 slag per minut. Tvärtom, om hjärtfrekvensen hos en person är större än 100 slag per minut, kallas takykardi. När du sover, handleden blöt medan du kan gå högre upp till 200. Detta är dock inget sätt en indikation på att du har bradykardi eller takykardi. Det är normalt.

Pulsen i slutet av dagen är en viktig indikator på hälsan så att hjärtat är berörda. Därför tar hand om ditt hjärta (slag)!

Det är där jag satte vilopuls på diskussionen i vila, så att antalet ökar i hjärtfrekvens läser detta!