"Hjärtsjukdom" Termen omfattar flera sjukdomar som påverkar hjärtat. Det är en ledande dödsorsaken i världen, med ungefär en person som dör varje halvtimme eller så i USA. En av de vanligaste typerna av hjärtsjukdom är kranskärlssjukdom, som innebär blockering eller förträngning av kranskärlen som försörjer blod till hjärtat, vilket orsakar en hjärtattack. Några av de andra typerna är: hypertensiv sjukdom, kardiovaskulär sjukdom; njurartärsjukdom, kärlkramp, kardiomyopati, klaffsjukdom, inflammatorisk och medfödd hjärtsjukdom.

Tecken och symtom på hjärtsjukdom

Vanligtvis finns det tecken på hjärtsjukdom långa före uppkomsten av allvarliga hjärtproblem såsom hjärtinfarkt. Därför kan erkännandet av symtomen vara avgörande för att öka chansen till överlevnad uppkomsten av en hjärtattack, eftersom det ofta gör i fråga att söka medicinsk hjälp omedelbart person. Ju mer tid som går utan medicinsk behandling efter en hjärtinfarkt, desto större skadorna på hjärtat.Obehag i bröstet: även känd som angina pectoris, är detta en av de vanligaste symtomen på filt, särskilt under uppkomsten av en hjärtattack. Det är ett obehag kände i mitten av bröstkorgen som kan ta några minuter, eller uppträder intermittent, och tillbaka. Detta obehag beskrivs ofta som en känsla av tryck, fullhet, klämma eller smärta.

Andnöd: Detta sker vanligtvis med bröstsmärtor, men det kan också upplevas innan obehag i bröstet.

Obehag i andra delar av kroppen: Kan inte ens vara en känsla av obehag eller tyngd i armar, mage, käke, nacke eller rygg.

Några andra symtom är en paus kallsvett, yrsel eller illamående.

Förebyggande åtgärder

Några av de viktigaste causesare: högt blodtryck, högt kolesterol, diabetes, rökning och fetma. I själva verket kan alla ta steg för att minska sannolikheten för att utveckla hjärtsjukdom.

Förebyggande och kontroll av högt blodtryck: Den högt blodtryck kan förebygga att livsstil och bibehålla en hälsosam vikt, med en hälsosam kost, regelbunden motion och inte röka. Bör kontrolleras blodtryck regelbundet, och om den är hög, bör du kontakta en läkare för att minska den till normala nivåer.

Förebygga och kontrollera högt kolesterol: En av de viktigaste riskfaktorerna är högt kolesterol, särskilt LDL. Vi rekommenderar en kost med lågt kolesterol och mättat fett och som är hög i fiber. Motion också reglera och bibehålla en hälsosam vikt kan också hålla kolesterolnivåer under kontroll. Bör kontrolleras kolesterolnivåer i blodet regelbundet, och om de tar droger, kan läkemedlen ordineras för att minska den.

Förebyggande och kontroll av diabetes ökar Diabetes risken för att utveckla hjärtsjukdom. Regelbunden motion, bibehålla optimal vikt och kost kan bidra till att minska risken för att utveckla diabetes.

Några av de andra åtgärder som kan vidtas för att minska risken för att utveckla hjärtsjukdom inkluderar rökavvänjning, bibehålla optimal vikt, införliva regelbunden motion, minska alkoholintag, och det inkluderar en balanserad kost och "låg natrium, kolesterol och mättat fett och högt i grönsaker och fruktsyror. Dessutom är läkemedel förskrivs efter läkaren att fastställa den exakta orsaken till hjärtsjukdomar, när den inträffar.