För varje sjukdom diet är en integrerad del av behandlingen. Patienter med kronisk hjärtsvikt (CHF) bör följa en speciell diet för att undvika komplikationer. Det observeras att personer som diagnostiserats med CHF lider ödem, trötthet och andfåddhet. Såsom är känt, är den viktigaste funktionen hos hjärtat att pumpa syresatt blod till olika delar av kroppen. Emellertid, i detta tillstånd, försvagar hjärtat och därför sin pumpkapacitet minskar drastiskt. Detta förorsakar störningar i den normala blodcirkulationen. Som ett resultat var mängden av syresatt blod levereras till kroppen minskar. Vätskor i blodet börjar ansamlas i vävnader i kroppen, vilket leder till vätskeretention. För att förbättra hälsan hos patienten, läkaren också ordinerats en kronisk hjärtsvikt kost, tillsammans med medicinering som måste fortsätta för livet.

Vatten
"Drick mycket vatten" är vad alla säger att hålla formen och väl. Många rekommenderar att dricka 8 glas vatten varje dag. Men detta råd för hälsan, inte är tillämplig på KPI i Äldre Anledningen är enkel: .. Vätskeretention är vanligt bland personer med kronisk hjärtsvikt, vilket ofta orsakar svullnad av benen Därför är det klart att patienten måste hålla koll på vattenförbrukningen hindra kroppen att behålla vätska Den vätskeretention kan. förvärra symtomen vid CHF, så det är mycket viktigt att patienten undvika att dricka för mycket vatten.

Salt
Även förstärker salt smak av mat, också främjar vätskeansamling. För mycket salt kan leda till en ansamling av vätska i buken, ben och lungor, så småningom orsakar andningsproblem. Då minskar saltintag är viktigt för att undvika komplikationer. Saltintag för patienter med CHF är begränsad till 2 gram per dag. Förutom att lägga mindre salt när du lagar mat, bör du hålla dig borta från livsmedel som innehåller en stor mängd salt. Bearbetade livsmedel som saltade chips bör undvikas. Trots grönsaker, soppor och kött förpackade i burkar är fria från konserveringsmedel, har en hög salthalt. Så, istället för att gå för konserver, färsk frukt och grönsaker föredrar att minska saltintaget. Mest ketchup och sås, som finns på marknaden är laddade med salt, så att personer med CHF bör undvika att äta dessa livsmedel.Mättat fett
De livsmedel som innehåller mycket fett, såsom kött, stekt mat, fjäderfä med huden, äggula, kakor, glass och kakor kan skada artärerna, så småningom orsakar hjärtsvikt.

Alkohol
Det sägs att måttlig konsumtion av alkohol främjar ett friskt hjärta. Återigen, är detta uttalande inte sant för personer med diagnosen hjärtsvikt. I själva verket kan alkohol orsaka mer skada på hjärtmuskeln. Därför, om vinet, whisky eller öl, måste du avstå från konsumtion av dessa drycker.

Livsmedelsval för patienter med CHF

Som nämnts, köpa färska grönsaker och hålla sig borta från konserver kan säkert bidra till att minska saltintaget. Du kan äta alla grönsaker, men se till att den minsta salt används när du gör en vegetarisk recept. När det kommer till kött i kosten inkluderar schweizerfranc, bör man prioritera färsk fisk och fjäderfäprodukter.

Innehållet i livsmedel som bröd berikat vete natrium är mycket lägre, så det är inget fel med att ha dessa livsmedel. Människor med CHF kan också ha hemlagade tilltugg såsom spagetti, makaroner och nudlar som är beredda med tillägg av lite salt.

Ett enkelt sätt att förbereda mat utan att lägga för mycket salt är användningen av örter. Salt kan alltid ersättas av vissa örter för att förbättra smaken av mat. En nypa av växtbaserade blandningar eller på annat innehåller kryddnejlika vitlökspulver och hackad oregano och basilika är ett bra substitut för salt.

Förutom att följa denna diet, är mycket viktig fysisk aktivitet. Daglig motion är viktigt att främja hjärthälsa och ge bättre blodcirkulation. Du kan också göra övningar såsom promenader och cykling för att förbättra hjärtfunktionen.