Ekokardiogram ofta rekommenderas för personer med dåligt fungerande hjärt-kärlsystemet. Denna procedur använder ultraljud för att se hjärtat och omgivande blodkärl. Ett stress eko test till upptäcker brister i hur det kardiovaskulära systemet. En sond placeras på bröstet av en patient eller sätts in i matstrupen att ta ett ekokardiogram. Ekokardiogram kostnaden är mycket hög och beror på flera faktorer.

Faktorer som påverkar kostnaderna Ekokardiogram

Typ ekokardiogram
Som tidigare nämnts, är ekokardiogram av två typer, en som utförs genom att placera sonden i patienten kallas transthorakal eller någon annan process som innefattar att placera sonden i matstrupen av patientens bröst. Detta förfarande kallas transesofageal ekokardiogram. Transesofageal ekokardiografi är dyrare än transtorakal ekokardiografi. I allmänhet använder en Doppler ekokardiografi kan kosta runt $ 500 eller mer. Även transtorakal ekokardiografi kostar ca USD 1.000.Mediciner
Ofta mediciner som används för sedering under förfarandet ekokardiogram. Kostnaden för dessa läkemedel är mycket hög. Även i fallet med transesofageal ekokardiografi, är intravenösa injektioner ges för att skilja blodvävnad. Detta gör det lättare att läsa bilderna.

Tekniska kommittéer
Ultraljuds teknikern att förfarandet utförs på ekokardiogram betala tunga nog för deras arbete. Utgifterna för maskiner och högteknologisk utrustning återhämtar sig från denna takt. Detta är anledningen till att vi betalar mer i en klinik sjukhus läkare. Om du har ekokardiografiska tecken på ett sjukhus i öppen vård, att betala minst 20% mer än läkarmottagningen.

Skatter Cardiologisten
Resultaten av ekokardiografi kan läsas och utvärderas av en enda erfaren cardiologist. Ibland kanske du veta att du måste betala ett ytterligare belopp till kostnaden för radiologen att utvärdera testresultaten. Varning, kan detta vara ett försök att lura. Du kardiolog som läser resultaten av de tester och inte radiologen. Var beredd på att spendera ungefär $ 200 eller mer för att kostnaden för kardiolog. Men kom alltid ihåg att kontrollera bevis för kardiologen eftersom diagnosen beror till stor del på en utvärdering av testresultaten.

Sjukhus och platser
Placeringen av sjukhuset och de tjänster som tillhandahålls av dem utgör huvuddelen av de totala kostnaderna. Ett sjukhus som ligger i ett elit område i staden kommer sannolikt att betala mer än en som ligger i utkanten av staden. Om anläggningarna är jämförbara med sjukhus mer avancerade, så bra för ett ultraljud av ett sjukhus är mindre känd. Som nämnts tidigare, kan du alltid få ett ekokardiogram test, till en billigare kostnad i läkarens, i en ansedd sjukhus.

Genomsnittlig kostnad

Kostnad för ekokardiografi i USA är cirka USD 500 till USD 2000. Kostnaden tar hänsyn till ovanstående kostnader. Variationen i kostnaderna beror främst på den geografiska spridningen och lagarna i varje stat. Även om det är sannolikt att få försäkringsskydd för ekokardiografi, kan ditt försäkringsbolag inte betraktas som en rutinundersökning. Därför kan du behöva spendera en massa ficka.

Således är det svårt att uppskatta den exakta kostnaden ekokardiogram. För att få bästa möjliga resultat, gör vissa forskningskliniker i ditt område eller online. Men glöm inte att kontrollera bevis för kliniken.