En av de mest vitala organ i kroppen är hjärtat. Detta organ, som är centrum av cirkulationssystemet fungerar som transport blod och näringsämnen till alla delar av kroppen. Hjärtat kontrakt och slappnar i ett regelbundet mönster, vad som kallas ett hjärtslag. Hjärtat slår ett rytmiskt ljud Poom-Poom, som kan höras med stetoskop och du kan känna om du håller din hand på bröstet. Hjärtat har två förmak och två ventriklar, som spelar en nyckelroll i blodomloppet. "Systole" uppstår när hjärtat kontrakt och "diastole" är en uppmjukning fasen av hjärtat. Ventriklar hjärtat ha funktionen att transportera blod från hjärtat till kroppen genom blodkärlen. När det finns interferens, som plattan eller obstruktion av blodkärl, såsom ventrikeln inte kan pumpa blod, kan leda till hjärtsvikt. Detta tillstånd kallas ibland som härskande lämnade också ventrikeln. Medan diastolisk hjärtsvikt systolisk jämförs symtomen på båda sjukdomar i hjärtat är likartade och orsakas på grund av överbelastning av hjärtklaffarna.

Orsakerna till systolisk hjärtsvikt

Som nämnts ovan, kan ett fel i funktionen av vänster kammare resultera när det finns en defekt eller en abnormitet i systolisk funktion under utvisningen av blod till kroppen. Hjärtsvikt är en följd av försvagning av hjärtmuskeln eftersom hjärtat inte kan räcka behoven av kroppen. Några av de faktorer som orsakar vänsterkammarsvikt presenteras.

  • Den hälsosam livsstil är en av orsakerna till att vissa människor kan drabbas av hjärtinfarkt. Röka och dricka alkohol kan leda till en ackumulering av gifter i blodet, vilket kan påverka hjärtat och resultatet av organsvikt. Hjärtinfarkt kan också orsakas av åldrandet.
  • Kronisk hjärtsvikt beror främst på förekomsten av medfödda hjärtfel, såsom en defekt ventil.
  • Inflammation i hjärtmuskeln, myokardit på grund av infektion, skador på hjärtmuskeln eller kardiomyopati, etc., kan vara en bidragande orsak AHF.
  • Onormal hjärtrytm, vilket kan orsaka hjärtarytmier är också en av orsakerna till hjärtsvikt.
  • Några andra funktioner i denna sjukdom är skadligt högt blodtryck, diabetes, blodproppar, allergiska reaktioner och biverkningar av vissa läkemedel, etc.


Tecken och symtom

Symptomen som presenteras av denna sjukdom liknar symptomen på höger hjärtsvikt.

  • Andnöd eller andningssvårigheter, vilket kan förvärra när du ligger ner eller på grund av ett tungt arbete.
  • Sharp bröstsmärta som kan stråla ut till armen. Ibland kan en känsla av tyngd i bröstet regionen känns också.
  • Hjärtklappning.
  • Allmän svaghet hos kroppen.
  • Ihållande hosta och pipande andning, vilket inte försvinner.

Behandlingsalternativ

Det är viktigt att känna igen dessa tecken på hjärtsvikt i de tidiga stadierna och besöka en läkare för att förhindra försämring och bli dödliga. Underlåtenhet att läsa igenom symtomen kan leda till akut hjärtsvikt, vilket kan vara livshotande. Patienten kan behöva genomgå diagnostiska tester såsom lungröntgen, EKG, ekokardiografi, droger, etc., som antikoagulantia, betablockerare, ACE-hämmare, etc., är föreskrivna. Om hur allvarligt tillståndet, kan patienten utsättas för hjärtklaffbyte operation eller har en pacemaker. Vissa personer kan också kräva en hjärttransplantation.

Systoliskt hjärtsvikt kan vara livshotande, leder till en hjärtattack, om inte diagnostiseras och behandlas tidigt. För att förhindra hjärtsjukdomar, är det viktigt att träna en hälsosam livsstil och sluta laster som alkohol och snus. En rutin besöka din läkare för en fullständig undersökning av kroppen och regelbundet också hålla en sjukdom under kontroll och hindra den från att bli värre. Var försiktig!