HLR står för hjärt-lungräddning. Det är en procedur som används som en nödåtgärd, för att rädda livet. Utföra HLR är att ge konstgjord andning för att hålla blodet syresatt. Bröstet komprimeras intermittent för att bringa hjärtat att börja pumpa syresatt blod till hjärnan på detta sätt. Om detta förfarande inte utförs, kommer det bara ta några minuter för hjärnan är permanent skadad eller dödsfall inträffa. Om hjärtat slutar slå, är resultatet av att beröva hjärnan av syre som krävs är att hålla igång och för att hålla kroppen vid liv.

När någon förlorar medvetandet, har slutat att andas och har ingen puls, sedan utföra HLR är det första behandling som krävs. Om individen har en puls, då bara behöver artificiell återupplivning. Konstgjord andning eller hjärt-lungräddning måste fortsätta tills personens puls och andning blir igen eller tills läkare anländer operativa.

Om du har följt några grundläggande steg, sedan utföra HLR är inte särskilt komplicerat. En av de första saker du behöver göra är att få luftpassagen öppen. Huvudet bör lutas så att hakan lyfts så att kortet avlägsnas från basen av halsen kvävning. Sedan kan du börja ABC HLR där A står för luftvägarna, "B" står för att andas, och "C" står för cirkulation.En av luftvägarna: Som tidigare nämnts, användning av lutning av huvudet och tekniken att lyfta hakan för att öppna luftvägen. Detta kan göras genom att huvudet trycks ned och hakan därefter höjas, flyttas fliken kvävning luftpassagen. När en person förlorar medvetandet, är det mycket vanligt att språket för att blockera luftvägen. Om personen kan andas på hans/deras eget, då måste det ske omedelbart efter att luftpassagen hindras. Om du inte känner, se eller höra andnings personen, han/hon måste ge två andetag för dig. Hör, lyssna och kolla efter svaga signaler på den person ritning andetag.

B andningen: Minns, den medvetslös person utför HLR ska ge två andetag i början. Svaret kan utvärderas genom att sätta sitt ansikte nära ansiktet på personen att känna eller höra honom/henne andedräkt eller kontroll för att se om bröstet stiger och sjunker. Om tecken på andning, måste personen ger två andetag. Näsan på personen ska tätas, måste du placera din mun på munnen på personen, och sedan måste du blåsa i luften, som ni kan se bröstförstoring. Detta kan kontrolleras för att se hans bröst med ena ögat. Så, måste du leta upp halspulsådern, nära struphuvudet att känna pulsen i ca 5-10 sekunder. I fall du inte känna pulsen, då bröstkompressioner bör inledas.

C Circulation: Efter de två första andetag ges, men det finns ingen puls, då du behöver för att börja en rörelse på gång att börja bröstkompressioner. Börjar att hitta rätt plats för dina händer mot bröstet. Hitta basen av bröstbenet, vilket är det område där alla ribbor konvergerar på mitten av bröstkorgen.

Två fingrar bör placeras i det området. Då hälen på andra sidan ska placeras på sidan av fingrarna. Fingrarna är sammanflätade, armbågar låst, och kompression av bröstkorgen bör göras med tyngden av hans kropp. Varje gång du trycker ner, bör bröstet vara ca 2 inches.

Komprimera bröstet 15 gånger, räknar högt, då detta bör följas av två andetag för att ge den person - detta är en cykel. Denna process måste följas av fyra cykler, vilket bör ta ungefär en minut.

Därefter pulsen i halsen Kontrollera igen och verifiera tecken på andning. Annars fortsätter den här proceduren tills läkare anländer.