Det är en vanlig scen i mitt liv i sängen med en kudde pressas hårt mot mitt huvud en gång i månaden. Huvudvärk Hormonella stoppa min dagliga rutin och göra mitt liv eländigt tills utmattning. Hormonella huvudvärk upplevs av många kvinnor, eftersom det är relaterat till könshormoner och reproduktion. Nedgången i nivåerna av östrogen och progesteron orsakar menstruations migrän. Migrän orsakas av hormonell p-piller användning.

Det har visat sig att migrän hormonell försvinna i många kvinnor under graviditet. Det kan också förekomma under den post-partum. Kan inträffa plötsligt och blir oförutsägbar under klimakteriet.

Många kvinnor är förvirrade mellan hormonella huvudvärk och migrän. Varje huvudvärk hormon kan inte vara en huvudvärk. Det finns två typer associerade hormon svängningar:Menstruations migrän: Det börjar på 1 till 2 dagar innan påbörjande. De kan också förekomma 1-2 dagar efter den slutliga perioder. När det sker inom 2 dagar i varje månad perioder och i slutet av menstruationscykeln, vilket definieras som "sann menstruations migrän."

Den premenstruella migrän: Detta startar från tredje till sjunde dagen före början av perioderna. Sluta med att menstruationen startar.

Symptom
hormonella migrän är oftast ensidig huvudvärk. Dessa blandas med ljus och höga ljud. Personen kan uppleva illamående, med eller utan aura. De håller längre och är allvarligare än normalt. Man tror att kolik under menstruationscykeln förstärker smärta.

Behandling
Behandlingen är akut eller förebyggande åtgärder. De behandlingar används för att ge lindring för menstruation migrän. Receptbelagda läkemedel är ergotamin och triptaner. Acetylsalicylsyra, ibuprofen och andra icke-steroida antiinflammatoriska over-the-counter (NSAID) också ge lindring.

Förebyggande åtgärder inkluderar antiepileptika, betablockerare, kalciumantagonister, tricykliska antidepressiva, triptaner och andra serotonerga läkemedel. Det mycket viktigt att följa läkarens anvisningar om dosering samtidigt som förebyggande medicinering. Diuretika är också till hjälp för att förhindra menstruations migrän.

En alternativ behandling är det naturliga hormonet komplement. Efter att ha gjort vissa blodtester kan din läkare rekommendera en studie av låg dos bioidentical progesteron. Om en kraftig blödning, bröstsmärta eller fläckar, avbryta hormonbehandlingar och läkare.

Kvinnor som är på p-piller huvudvärk dagen för 2: a eller 3: e av läkemedlet. Läkare ordinera vanligtvis NSAID att ta 19 dagar av menstruationscykeln. Dessa piller fortsätter tills den andra dagen av nästa cykel. När alla behandlingar inte kan vissa läkare ordinera Lupron, vilket påverkar hormonnivåer.

Du måste följa en balanserad kost och en hälsosam livsstil och förnuftig användning av hormonella behandlingar för att minska frekvensen och intensiteten av migrän. Öva yoga och leda en stressfri liv för att minska uppkomsten. Sluta röka eftersom det orsakar huvudvärk. Söka hjälp från din läkare om du misstänker att du lider av hormonella huvudvärk. Låt inte kan kontrollera, styra huvudvärk med medicinsk hjälp. Detta är vad jag försöker göra.