Kylbalsam är vanligen används för behandling av olika hudproblem. Calamine, innehållande en blandning av zinkoxid och järn (III) oxid, gör en effektiv topisk behandling för vissa hudsjukdomar. Det finns som ett vattenbaserat lotion, kräm och lotion olja i en vattenbaserad bas. Kylbalsam är generellt rosa-vita till färgen och har en krämig konsistens. Även säljs under flera varumärken, är i första hand ett generiskt läkemedel tillgängliga utan recept i många länder. Det är en förening som tillhör klassen av anti pruritics. Nu när du har en överblick av vad kylbalsam, låt oss veta deras användningsområden.

Använd kylbalsam

Eksem
Låt mig berätta kylbalsam ger ett effektivt rättsmedel för eksem. Den zinkoxid i denna lotion har flera egenskaper som gör det till en perfekt lokal behandling för eksem. Det är inte lösligt i vatten, absorberar fukt, och därför håller huden torr, så det är en effektiv behandling för eksem. Utöver detta har calamin sammandragande och antiseptiska egenskaper som är särskilt bra för att behandla svåra eksem.Akne
Om du vill ha snabb lindring av akne, är kylbalsam vad du ska välja. Avlägsnar effektivt akne och även allvarlig form av akne, som kallas cystisk akne. Kylbalsam när den tillämpas på akne (helst innan du går till sängs), hjälper till att lugna irriterad och inflammerad hud. Det är också känt för att vara effektivt vid behandling av svarta punkter, som också är en form av akne. Kylbalsam använder också innehålla defekter missfärgning och mörka fläckar.

Kontaktdermatit
Kontakta dermatit En hudsjukdom som uppstår när huden kommer i kontakt med en irriterande eller om du är allergisk mot ett ämne, kan behandlas med kylbalsam. Detta ämne som orsakar allergi kan vara allt från tvål och rengöringsmedel för vissa växter också. Calamine lotion användningsområden inkluderar behandling av utslag som du kan få Poison Ivy, gift ek och gift sumak. Regelbunden användning av mjukar upp huden och minskar klåda. Utöver detta, kropps utslag orsakas på grund av överdriven svettning kan också behandlas med kylbalsam.

Solbränna
Solbränna leder ofta till klåda och rodnad av huden. Båda problemen orsakas på grund av överdriven exponering för solljus. Du kommer att bli förvånad att höra att calamin lotion helar också hudskador orsakade av starkt solljus. Calamine har en kylande effekt, vilket gör det till en effektiv behandling för detta problem. Absorberar överskottsvärme från hudytan, låt den svalna och lindrar klåda och rodnad. Calamin kräm absorberar UVA och UVB-strålar, och hjälper till att skydda huden mot solbränna och garvning. Därför är det en vanlig ingrediens i många solskyddsprodukter. Förutom dessa användningsområden calamin, även tillämpas på mindre brännskador.

Det var några av de viktiga användningsområden för kylbalsam. Förutom dessa kan användas för att behandla blåsor och röda fläckar. Den kan också användas för att lugna utslag och irritation orsakad av myggbett och för behandling av blöjeksem. Det är bättre att konsultera en läkare innan användning om barns hud, eftersom det kan orsaka en allergisk hudreaktion.